Piroska
-1 °C
5 °C

Kiderült, ki volt a futballválogatott besúgója

2014.02.05. 10:56

A 37-szeres válogatott futballista, Kereki Zoltán ügynökmúltjáról írt cikket a Bors.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztályának titkos megbízottja rendszeresen beszámolt a válogatotton belül uralkodó hangulatról és az argentínai világbajnokságon tapasztaltakról, állítja a lap.

Takács Tibor történész azt tette hozzá, hogy a Kőszegi fedőnévre hallgató ügynök három évig jelentett, hat évig volt kapcsolatban az államvédelemmel, de a beszervezési dossziéja eltűnt.

Mellbevágó, amit állít, hirtelenjében nem is tudok mit mondani" – mondta Kereki, a Haladás és a Zalaegerszeg egykori védője, a magyar szövetség korábbi utánpótlás-igazgatója. Kereki volt egyébként az akkori válogatott egyetlen vidéki játékosa.

Segítő szándékú ember vagyok, soha nem ártottam senkinek. Annak idején egy szombathelyi klubban állt elém egy rendőr, mutatott egy képet, és azt kérdezte, ismerem-e az illetőt, és találkoztunk-e Argentínában. Később is kérdeztek erről-arról, ám csak olyanokat mondtam, amit akkoriban mindenki tudott. Soha nem írtam jelentést, és egyetlen csapattársamnak sem ártottam – tiszta a lelkiismeretem. Senkinek sem kívánom azokat az állapotokat, azt a fenyegetettséget, ahogy faggattak.”

A világbajnokságon szereplő társai hitetlenkedve fogadták a leleplezést.

A magyar válogatott a nyitómeccsen vezetett, de kikapott a házigazda Argentínától (1-2), majd az olaszok és a franciák is legyőzték.