Piroska
-1 °C
5 °C

Messi: gólok, gólpassz, formán kívül lenne?

2014.02.09. 23:09
Szörnyű idő, kevés néző fogadta a Sevillát és a Barcelonát a spanyol bajnokság vasárnap esti meccsén. Hideg, szél, víztócsák a pályán, az elején gyengén futballozó Barcelona és nagyon motivált Sevilla. A végén a hazai játékosok lehajtott fejjel hagyták el a pályát, 4-1-re nyert a Barcelona, a spanyol sajtó szerint kiégett Messi két gólt lőtt.

A 14. percben vezetett a Sevilla, egy jobbról középre tett labdát Rakitic pörgetett tovább Alberto Moreno elé, aki bal külsővel lőtte rá, a labda megpattant Bartra vádliján, ami becsapta Victor Valdést. A 20. percben már majdnem kettővel ment a Sevilla, de akkor meg a kapufa mentett.

Kezdett éledezni a Barca, amikor a 28. percben majdnem megint gólt kapott, Rakitic 12 méterről lőtt alig mellé. Aztán lesgóllal egyenlített a katalán csapat, Messi ívelt fel egy szabadrúgást, a labda elrúgásának pillanatában lesen álló Alexis Sánchez fejjel egyenlített a 34. percben. A 43. percben Váldeznek volt óriási mázlija, úgy jött ki a kapujából, hogy fogalma sem volt, hol a labda, de az égiek vele voltak, lábbal, véletlenül mentett.

Már ömlött az eső, amikor megfordította a meccset a Barcelona. Messi kapott egy labdát a szélről, felemelte magának, aztán a bal alsó sarokba vágta. Nem tudni, hogy a Barcelona mostanában látott formája, vagy a szélsőséges időjárás tehetett róla, de nagyon gyenge első félidőt láthattunk.

Vitolo egyenlíthetett volna az 51. percben, pedig még azt is elnézte neki a bíró, hogy Montoyát lerántotta a Sevilla-csatár, de ziccerből így is mellégurította. Három perc múlva Bacca lövését védte Váldez, a kipattanóra Ganeiro érkezett, de mellélőtte. Az 56. percben aztán jött megint az amúgy a meccset poroszkálva kezdő Lionel Messi. Xavi tette keresztbe, Messi megállította és ballal szépen tekerte a jobb alsó sarokba.

Egy viszonylag gyors első negyedóra után ismét egymással és az elemekkel küzdöttek a felek, a Sevilla próbált javítani, a Barcelona pedig védekezett. Alexis Sánchez próbált újabb gólt szerezni, a Barca-drukkerek pedig azért szorítottak, hogy Valdéz béna kimozdulásaiból ne legyen újabb bekapott gól.

Aztán a legvégén a hitehagyott Sevilla ellen a csereként beálló Fabregas lőtte a Barcelona negyedik gólját, Alexis Sánchez ment el a jobb oldalon, középre gurította, Fabregas pedig beemelte. Három perc volt a ráadás, a Barca rúghatott volna még egy gólt a végére már régi formáját idéző Messi gólpasszából, de az eredmény már nem változott.

Primera División, 23. forduló: Sevilla-Barcelona 1-4 (1-1)