Gusztáv
-4 °C
1 °C

Az MLSZ parancsba adta: mindenkit el kell engedni az összetartásokra

2014.02.12. 14:43

Néhány hete a Ferencváros nem adta oda futballistáit Pintér Attila válogatottjának törökországi edzőtáborozására, ebből aztán üzengetés lett, az MLSZ pedig most elnökségi ülése után gyakorlatilag parancsba adta a kluboknak, mindenkit el kell engedni. Az olyan edző, aki ezzel nem ért egyet, azt nyomják el, győzzék meg, de csináljanak vele valamit. 

A honlapjukra kirakott közleményben megköszönték az együttműködést azoknak, akiknek nem volt gond a felkészülés közepén, hogy odaadják futballistáikat, majd jön a lényeg: 

Az elnökség ugyanakkor nem tartja a labdarúgás ügye szempontjából előremutatónak, hogy egyes alkalmakkor voltak csapatok, akik nem engedték el a behívott futballistáikat a válogatott összetartására. Az MLSZ határozott elvárása továbbra is az összetartások támogatása a klubok részéről. Éppen ezért a szövetség vezetése felszólítja az NB I.-es klubok vezetőit, hogy továbbra is járuljanak hozzá a magyar válogatott sikeres felkészüléséhez, és ne fogadják el a játékosok visszatartására irányuló klubedzői magatartást, csak kivételes, indokolt esetben. A határozat egyértelműen fogalmazott: a kluboknak erkölcsi és szakmai kötelessége a nemzeti válogatott felkészülésének támogatása, esetenként vélelmezett klubérdekek közepette is. 

A szövetség szerint az összetartások egyébként csapatszellem növelését, a taktikai elemek begyakorlását és a folyamatos összekovácsolódást segíti. Az is kiderült, hogy május 19-i héten újabb barátságos mérkőzést játszhat majd a nemzeti csapat. 

A decemberben kinevezett Pintér Attila válogatottja márciusban játssza majd első mérkőzését, Finnország lesz az ellenfél a győri meccsen.