Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

0-6, most a 17 éves futballistáknál

2014.02.20. 09:12

A 17 év alatti magyar labdarúgó-válogatott hat gólt kapott az olaszoktól egy felkészülési meccsen.

Az eredmény nem igazán váratlan, mert az előző évben ez a korosztály 3 győzelem mellett 2 döntetlennel és 8 vereséggel zárt. Ezért is kellett mennie Tuboly Frigyesnek a nagy januári lefejezéskor.

A mostani meccsen Pisont István vezette a csapatot, aki lesújtóan értékelt a szövetség honlapján, és a nem megfelelő kiválasztást is szóba hozta.

Alapjaitól kell felépíteni a csapatot, ezért a következő fél évnek a tanításról, a megfelelő játékosok beépítéséről kell szólnia, mert véleményem szerint ez az egyetlen módja annak, hogy megmentsük a korosztályt. Nem szeretném, ha ez az eredmény megbélyegezné a válogatottat.”

A játékosok egytől egyig akadémiákról kerültek ki, ami sokat elárul a képzésről, milyen alapokat kaptak. (Az akadémiák azzal szoktak védekezni, hogy korábban nem kaptak megfelelő képzést, és ők már nem tudják helyrehozni.)

Az első félidei alapcsapat is kétgólos hátrányba került, a folyamatos cserék után zuhant össze a válogatott, amelyben az a Tajti Mátyás is szerepelt, akit a Barcelona és a Real Madrid is elvinne.

A magyar játékosok: Tóth Balázs (Gyollai Dániel, 46.) - Katona Máté, Kertai Máté, Csonka Bonifác, Fodor Ákos (Szatmári István, 46.) - Tajti Mátyás (Keresztes Bence, 65.), Erdei András (Haris Attila, 60.), Sallai Roland (Pávkovics Bence, 50.) - Damásdi Alex (Bíró Bence, 46.), Korozmán Kevin, Óvári Zsolt (Popov Patrik, 60.)