Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Öt új idegenlégiós az újpesti futballklubnál

2014.02.21. 13:14

Öt új idegenlégióssal készül a labdarúgó NB I. jövő heti folytatására az Újpest FC. A nemrég szerződtetett futballistákat pénteken, sajtótájékoztató keretében mutatták be a Szusza Ferenc Stadionban, írja az MTI.

Nebojsza Vignjevics vezetőedző szerint sajnos kissé későn érkeztek a játékosok, csak az átigazolási időszak végén sikerült csak megállapodni velük, ugyanakkor ilyen rövid idő alatt is megmutatták, hogy erősségei lehetnek a csapatnak.

A tréner kitért a magyar labdarúgó-válogatott összetartásaira is. Amint azt jelezte, mindenképpen szeretné segíteni a kapitány, Pintér Attila munkáját, ugyanakkor szerinte azt is meg kell értenie a szövetségnek, nem akarja, hogy például egyik legjobb játékosa, Simon Krisztián egy ilyen tréning után sérülten térjen vissza a csapatához.

  • A 23 éves Jonathan Heris 106 belga másodosztályú bajnoki mérkőzéssel a háta mögött választotta a lila-fehéreket,
  • a szenegáli támadó Elhadji Badiane Sidibe a Racing Club de Dakartól érkezett
  • a szenegáli belső védő Lansana Sagna pedig a Racing Club de Dakartól érkezett. Korábban az FC Porto utánpótláscsapataiban is lehetőséget kapott.
  • A 19. születésnapját hétfőn ünneplő Nebojsza Koszovics a belga Standard Liege együttesétől kölcsönbe került a csapathoz: a montenegrói U21-es válogatott középpályás korábban a Vojvodinánál egy évig együtt dolgozott a lila-fehérek jelenlegi vezetőedzőjével.
  • Szintén kölcsönbe került Belgiumból Újpestre a kolumbiai Darwin Andrade, a 23 éves védő ugyancsak Belgiumból érkezett.