Edina
-12 °C
-3 °C

Román kapitány: Ne feledjék, hogy egyenlítettünk Budapesten

2014.02.24. 14:47

Romániában elégedetten vették tudomásul, hogy a labdarúgó-válogatottnak Görögország, Magyarország, Finnország, Észak-Írország és a Feröer-szigetek ellen kell küzdenie, hogy kijusson a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságra.

A sorsolás után Victor Piturca volt a legóvatosabb az esélylatolgatásban. A Mediafax hírügynökségnek nyilatkozva lehetségesnek tartotta a kijutást, de még van munkája a válogatottal.

„A mi játékosaink nem játszanak a külföldi csapataiknál, őszig még nyolc-tíz új játékosnak kellene megjelennie, hogy igazán esélyesek legyünk" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

A kapitány szerint a Görögország elleni mérkőzéseken nem kell feltétlenül a visszavágás lehetőségét keresni amiatt, mert tavaly novemberen a görögök búcsúztatták el pótselejtezőn a brazíliai vb-indulástól a román csapatot.

„Ha Magyarország a második kalapban szerepelt a sorsoláson, az azt jelenti, megérdemli, hogy ott legyen, még ha mi nyertünk is ellenük. Ne feledjék, hogyan sikerült egyenlítenünk az utolsó percben Budapesten" –

mondta Piturca.

Nyernék a csoportot

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) egyébként március 5-én választ új elnököt. Gheorghe Popescu, a tisztségre pályázó legismertebb jelölt úgy vélekedett, ennél szerencsésebben nem alakulhatott volna a sorsolás. „Első helyen kell végeznünk a csoportban! Nagyon oda kell figyelni Finnországra és Észak-Írországra. Jobban tartok tőlük, mint Görögországtól és Magyarországtól!" – idézte a Gazeta sporturilor napilap Popescut.

Az elnökjelölt azt is megjegyezte, Piturcát már csak azért is meg kell tartani szövetségi kapitánynak, mert szerencsét hoz a csapatnak a sorsolásokon: az első két kalapból Görögország és Magyarország volt a legmegfelelőbb ellenfél Romániának. „Ha most sem jutunk ki az Eb-re, nincs mit keresnünk a nagy fociban" - idézte a Pro Sport Popescut.

A román lapok Gheorghe Hagit, minden idők legelismertebb román futballistáját is megszólaltatták. Hagi szintén elérhető célnak tartotta az Eb-re való kijutást. Hozzátette, az elkövetkező két évben mindent meg kell tenni azért, hogy a román labdarúgásban rejlő energiák a válogatottban összpontosuljanak, és hinni kell a sikerben.