Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Szalai: Beszéltem Pintérrel, ez az eredmény

2014.02.27. 10:21

Szalai Ádám a kispadról nézte végig csapata, a Schalke 6-1-es vereségét a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Egyetértett azzal, hogy a két csapat nagyon nem volt egy súlycsoportban. „Tudtuk, hogy egy életveszélyes, sokkal esélyesebb csapat érkezik hozzánk, amelyik ki is használta az adódó lehetőségeit az elején. Az első tíz percünk volt talán elfogadható, de az igazi agresszivitás akkor is hiányzott. Egyenlíthettünk volna Draxler nagy helyzeténél, de kimaradt, utána pedig egyre nagyobb lett a különbség a két csapat között, de a hat gól mintha túlzás lenne. Tiszteltük a Real tekintélyét” - mondta a meccs után.

Mivel épp szerdán hirdette ki első válogatott keretét Pintér Attila, a kérdés megkerülhetetlen volt, mit gondol arról, hogy a szövetségi kapitány nem hívta meg a finnek elleni, jövő szerdai barátságos meccsre.

„Ha sablonos választ szeretnék adni, akkor azt mondom, koncentrálok a klubomra. A kapitány úrral beszéltem kétszer is kinevezése után, azóta nem. Megbeszéltük azokat, amiket Telkiben elmondtam, ő ismertette az elképzeléseit. Ez lett az eredmény, hogy nem hívott meg.”

Nem szeretne újságon keresztül üzengetni, mert nem a stílusa, de nem esik jól neki, hogy a nevét rendszerint negatív értelemben használják.

Búcsúzóul kiemelte, ő lenne a legboldogabb, és nagyon szeretné, ha látná: a tehetséges magyarok mindenhol kellenek a topligákban, és értük versengenek Európában.