1 perc, 2 bomba, és a Cityé a Ligakupa

2014.03.02. 17:22

Hiába remekelt az első félidőben Fabio Borini a Sunderlandből és hiába szerzett gólt már a 10. percben, a bajnokságban kieső helyen álló csapat végül nem bírt el a Manchester Cityvel, pedig a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is ők búcsúztatták el.

Pedig Adam Jones hatalmas indítása - Kompany kisebb hibája - és Borini nagy lövése még bizakodásra adott okot a 31 ezer Sunderland-szurkolónak a igen gyengén kezdő City ellen az Angol Ligakupa 2014-es döntőjében.

A 2012-es bajnok mintha átpihente volna az első félidőt, hogy aztán a szünet után ténylegesen el kezdjen játszani. Az 55. percben előbb Yaya Touré rúgott hatalmas gólt, majd egy perccel később Samir Nasri külsőzött egyet a bal alsóba a tizenhatosról, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Touré elképesztő okosan nyúlt alá a labdának jó 25 méterről, fantasztikus, ahogy meglátta, hogy Mannone kapus fölött pont egy labdányi hely van az ívelésre.


All Goals & Highlights - Man City 3-1... by quenomejodas

Az addig remekül védekező Sunderland a két gyors góltól összezuhant, de helyzetük még akadt a folytatásban, Fletchernek csak jól kellett volna átvennie a labdát az ötösön.

Majd egy, a 90. percben végigvitt kontrával a kegyelemdöfést is megkapta a Sunderland. Fernandinho labdaszerzése után öten mehettek két védő ellen - a végén Jesus Navas kapta Tourétól a labdát, és nem is hibázott, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A City 1970 és 1976 után harmadszor nyerte meg a Ligakupát, a Sunderland az 1973-as FA Kupa óta továbbra sem tudott trófeát nyerni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla