Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1 perc, 2 bomba, és a Cityé a Ligakupa

2014.03.02. 17:22

Hiába remekelt az első félidőben Fabio Borini a Sunderlandből és hiába szerzett gólt már a 10. percben, a bajnokságban kieső helyen álló csapat végül nem bírt el a Manchester Cityvel, pedig a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is ők búcsúztatták el.

Pedig Adam Jones hatalmas indítása - Kompany kisebb hibája - és Borini nagy lövése még bizakodásra adott okot a 31 ezer Sunderland-szurkolónak a igen gyengén kezdő City ellen az Angol Ligakupa 2014-es döntőjében.

A 2012-es bajnok mintha átpihente volna az első félidőt, hogy aztán a szünet után ténylegesen el kezdjen játszani. Az 55. percben előbb Yaya Touré rúgott hatalmas gólt, majd egy perccel később Samir Nasri külsőzött egyet a bal alsóba a tizenhatosról, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Touré elképesztő okosan nyúlt alá a labdának jó 25 méterről, fantasztikus, ahogy meglátta, hogy Mannone kapus fölött pont egy labdányi hely van az ívelésre.


All Goals & Highlights - Man City 3-1... by quenomejodas

Az addig remekül védekező Sunderland a két gyors góltól összezuhant, de helyzetük még akadt a folytatásban, Fletchernek csak jól kellett volna átvennie a labdát az ötösön.

Majd egy, a 90. percben végigvitt kontrával a kegyelemdöfést is megkapta a Sunderland. Fernandinho labdaszerzése után öten mehettek két védő ellen - a végén Jesus Navas kapta Tourétól a labdát, és nem is hibázott, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A City 1970 és 1976 után harmadszor nyerte meg a Ligakupát, a Sunderland az 1973-as FA Kupa óta továbbra sem tudott trófeát nyerni.