Friderika
13 °C
29 °C

Eldőlt: Puyol távozik a Barcelonától

2014.03.04. 16:52

Carles Puyol megerősítette, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Barcelonában, a nyáron elhagyja a klubot, melynek felnőtt csapatában tizenöt éve mutatkozott be. 

„A klub tisztában van a döntésemmel. Nem most rögtön megyek el, van még három hónap a szezonból, hogy játsszak. Nem tudom, hogy mihez kezdek majd június után, pihennem kell és gondolkodnom, aztán meglátjuk. Azért hívtam össze ezt a sajtótájékoztatót, hogy mindenkinek köszönetet mondjak, vezetőknek, csapattársaknak, edzőknek, az újságíróknak. Köszönök mindent, amit értem tettetek" - mondta Puyol kedd délután. 

Hova menjen Puyol?

 • 1319
  Mezőkövesdre, ott a gyógyfürdő
 • 1054
  Katarba pénzt keresni
 • 271
  A Bayernhez Pep után
 • 221
  Irány Olaszország!

A harmincöt éves játékos alig játszott a szezonban, mindössze tizenkét tétmeccsen lépett pályára, sokat volt sérült, és a csapatból is többször kimaradt. Spanyol lapok a múlt héten azt írták, Puyol úgy érzi, nincs már igazán szükség rá a Barcelonánál.

A védő szerződése 2016-ig érvényes, de megegyeztek a klubbal, hogy az utolsó két évtől eltekintenek, és elengedik.

A Barcelona első csapatában 1999-ben mutatkozott be, azóta több mint hatszáz tétmérkőzésen lépett pályára, minden nagy címet megnyert. Az elmúlt két szezonban már sokszor volt sérült, műtött térde sokat hátráltatta.

A szezon végén nem csak ő távozik, már korábban eldőlt, hogy a kapus Victor Valdes is elhagyja a klubot, amely a bajnokságban a második helyen áll.