István, Vajk
17 °C
34 °C

Százezerért gyújtogattak DVSC-drukkerek

2014.03.04. 16:26

Elkezdődött a magyar futballbajnokság tavaszi szezonja, az első fordulóban rögtön két rangadóval. A Ferencváros–Győr-meccs mellett a keleti derbire, a DVTK–Debrecenre is több ezren voltak kíváncsiak a helyszínen. Akadt is dolguk a biztonságiaknak a lelátón.

Pórul járt az a rendezői csoport, amely a Diósgyőr-meccsen a vendégszektorban próbált rendet rakni. A füst miatt mentek be a debreceniek szektorába, kiemeltek egy szurkolót – egy szemtanú szerint videóazonosításra hivatkoztak –, de a vendégdrukkereknek végül sikerült az illetőt a szektorban tartaniuk, a végén a biztonságiaknak meg kellett futamodniuk.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága heti rendes ülésén rendezési hiányosságok miatt a Diósgyőrt 50 ezer, a DVSC-t pirotechnikai eszközöket használó szurkolói miatt 100 000 Ft pénzbüntetésre kötelezte.

A Fradi és a Győr sem úszta meg, a hazaiaknak 200 ezret kell fizetniük, nagyobb veszteség, hogy az első meccsét játszó, dulakodásért kiállított Mateo Pavlovic hárommeccses eltiltást kapott, ahogy a győri Lipták Zoltán is. A két játékos a meccs végén verekedett össze a pályán, majd azután is folytatták, hogy a bíró kiállította őket.

A Honvéd–Újpest-meccsen elhangzott megbotránkoztató rigmusok és pirotechnikai eszközök használata miatt az Újpestet félmillióra, a Honvédot százezerre büntették.