Aliz
6 °C
14 °C

Százezerért gyújtogattak DVSC-drukkerek

2014.03.04. 16:26

Elkezdődött a magyar futballbajnokság tavaszi szezonja, az első fordulóban rögtön két rangadóval. A Ferencváros–Győr-meccs mellett a keleti derbire, a DVTK–Debrecenre is több ezren voltak kíváncsiak a helyszínen. Akadt is dolguk a biztonságiaknak a lelátón.

Pórul járt az a rendezői csoport, amely a Diósgyőr-meccsen a vendégszektorban próbált rendet rakni. A füst miatt mentek be a debreceniek szektorába, kiemeltek egy szurkolót – egy szemtanú szerint videóazonosításra hivatkoztak –, de a vendégdrukkereknek végül sikerült az illetőt a szektorban tartaniuk, a végén a biztonságiaknak meg kellett futamodniuk.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága heti rendes ülésén rendezési hiányosságok miatt a Diósgyőrt 50 ezer, a DVSC-t pirotechnikai eszközöket használó szurkolói miatt 100 000 Ft pénzbüntetésre kötelezte.

A Fradi és a Győr sem úszta meg, a hazaiaknak 200 ezret kell fizetniük, nagyobb veszteség, hogy az első meccsét játszó, dulakodásért kiállított Mateo Pavlovic hárommeccses eltiltást kapott, ahogy a győri Lipták Zoltán is. A két játékos a meccs végén verekedett össze a pályán, majd azután is folytatták, hogy a bíró kiállította őket.

A Honvéd–Újpest-meccsen elhangzott megbotránkoztató rigmusok és pirotechnikai eszközök használata miatt az Újpestet félmillióra, a Honvédot százezerre büntették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?