Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kösz mindenért, Puyi!

2014.03.05. 11:48

Carles Puyol kedden jelentette be, hogy 18 év után, a szezon végén elhagyja a Barcelonát. Még el sem ment a csapatkapitány, de a klub és néhány játékos már búcsúztatni kezdte.

A Barcelona egy párperces videóösszeállítással emlékezett Puyol nagy pillanatra, míg védőtársa, Gerard Piqué írásban méltatta.

Védőangyalom!

Eljött a nap, elmész. Habár ez az élet rendje, lehetetlen elképzelni a Barcát nélküled. Ha visszaemlékezem Párizsra vagy Rómára, az első kép, ami eszembe jut az az, hogy felemeled a kupát, a Wembleyben pedig Abidalnak adod át a megtiszteltetést, de ez csak egy részlet, ami nagyobbá tesz téged. A generációm, és akik mögöttünk jönnek, nem ismertek még olyan Barcát, aminek ne lett volna ott a védelmében Puyi, ötös számmal a hátán, és a kapitányi szalaggal a karján. De már semmi nem lesz ugyanaz.

Hat évvel ezelőtt találkoztunk. Te voltál a kapitány és a csapat emblémája, én meg a gyerek, aki jött, hogy felfalja a világot. Az első naptól kezdve jó kapcsolatban voltunk, a pályán és azon kívül is. Védve éreztem magam melletted. Tudtam, ha hibázom, te ott leszel majd, hogy megments. Te vagy a védőangyalom.

Tudod, hogy hiányozni fognak az öltözőbeli beszélgetéseink, a tanácsaid, és különösen a pályán mutatott harcosságod. Egyedülálló vagy. Mindig nevetek azon, amikor arról beszélnek, megtalálták az új Puyolt. Kereshetik, de sohasem fogják megtalálni. 

Kösz mindenért, Puyi

A sérülései miatt egyre kevesebb lehetőséghez jutó Puyol nem tudja még, mihez kezd június után. Benne van, hogy másik csapathoz szerződik, de az is, hogy felhagy a profi futballal a Barcelonában több mint hatszáz tétmeccset játszó védő.