Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

28 meccses eltiltás a brutális belépőért

2014.03.06. 13:46

A vietnami Tranh Dinh Dong rekordhosszú, 28 meccses eltiltást kapott hazája szövetségétől, mert meccs közben eltörte Nguyen Anh Hung lábát. A brutális belépőért még 20 millió dongos (213 ezer forint) büntetés is járt, és a szabálytalankodó játékost arra is kötelezték, hogy fizesse ki Nguyen Anh Hung kórházi kezelését.

Tranh Dinh Dong edzője, Nguyen Huu Thang szerint a büntetés túl szigorú, mert Tranh Ding Dong nem akart szándékosan sérülést okozni. Úgy véli, a szövetség a közönség nyomásának engedve hozta meg ezt az ítéletet, hiszen a meccsen a bíró is csak sárga lappal büntette a játékost.

Az ítélet ellen fellebbeznek, mert a válogatottban is futballozó Tranh Dinh Dong nélkül a Song Lam Nghe An nevű csapat a bajnokságban is igazságtalan hátrányba kerülhet.

A szövetség kitart a rekordbüntetés mellett, ezzel akarnak üzenni, hogy nem tűrik az erőszakos viselkedést a pályán, ami egyre gyakoribb a vietnami bajnokságban.