Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Hogy lett Pancho Aréna a felcsúti stadion?

2014.03.07. 18:40
Aranycsapatból hogy lett Pancho? Pancho Aréna lesz a felcsúti futballstadion

A húsvéti ifjúsági futballtorna, a Puskás-Suzuki-kupa döntőjével avatják fel a felcsúti stadiont, hivatalos nevén a Puskás Akadémia Pancho Arénát.

A furcsának tűnő névválasztás mögött az áll, hogy a Pancho Puskás Ferenc spanyolra fordított keresztnevének, a Franciscónak a becézése, Spanyolországban többek között így is nevezték a Real Madrid valaha volt egyik legnagyobb játékosát.

Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója a rangado.hu-nak elmagyarázta, hogy történt a névválasztás.

„Több, amolyan munkacím is keringett a médiában, és valóban magunk is használtuk az építészeti dokumentációban szereplő Aranycsapat Stadion elnevezést, ahogyan számos nyilvános anyagunkban szerepelt a Makovecz-stadion, vagy egyszerűen a felcsúti stadion név is, ám mindvégig azt kommunikáltuk, hogy nincs még döntés, és keressük a végleges megoldást. Mára, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumának döntése értelmében megszületett a hivatalos és végleges elnevezés, a Puskás Akadémia Pancho Aréna, amelyről természetesen Puskás Ferenc özvegyével is egyeztettünk, és ő jóleső gesztusként, örömmel fogadta a kezdeményezést.”