Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Orbán Gáspár: NB I. kipipálva

2014.03.08. 21:50

A Budapest Honvéd 4-0-s győzelmet aratott Székesfehérváron az újonc, felcsúti Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, amiben Orbán Gáspár is pályára lépett.

A kispestiek az első perctől kezdve támadólag léptek fel, Vécsei találatával korán, már a 13. percben vezetést szereztek. Innentől is több helyzetet alakítottak ki, könnyedén nyertek a Puskás Akadémia ellen.

A 77. percben szerzett negyedik gól után egy perccel a Puskás Akadémia Polonkai helyére becserélte Orbán Viktor miniszterelnök fiát, Gáspárt is, aki így több mint 12 percet töltött a pályán, szépíteni azonban nem tudtak a felcsútiak.

A Honvéd-tábor egy óriási transzparenst készített, amin szerepelt Puskás Ferenc neve, de a felcsúti vezetők leszedették a biztonságiakkal a vendégszurkolók drapériáját, mondván, az az ő csapatuk neve.

Nimsz Ádám, a három részből álló drapéria egyik készítője mondta el az Origónak, hogy a Kispest és a Hungary felirat mehetett, de amikor a Puskás felirathoz értek, odajöttek hozzájuk a biztonsági őrök, és leszedették velük. „Jó fejek voltak, mondták is, hogy nem értik a dolgot, de sajnos meg kell kérniük minket, hogy ne tegyük ki a drapit – mondta Nimsz.

 „Csak annyit mondtak, hogy a felcsúti vezetőség határozott kérése volt, hogy ne engedjenek semmilyen Puskás nevét tartalmazó transzparenst kitenni, mert ez az ő csapatuk neve. Az volt az utasítás, hogy a Puskás név használata tilos. Ennél nevetségesebb dolgot én még nem hallottam – tette hozzá Nimsz, aki a kispesti tábor egyik vezérszurkolója.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 0-4 (0-2)

-----------------------------------------

Székesfehérvár, 500 néző, v.: Farkas

gólszerzők: Vécsei (13.), Ignjatovic (39.), Lovric (59.), Prosser (77.)

sárga lap: Vaskó (33.), Tamás (57.), illetve Zivanovic (36.), Diarra (42.), Lovric (61.), Vécsei (68.)

Puskás Akadémia:

----------------

Hajdúch - Nagy Zs., Vaszicsku, Vaskó, Tamás - Gallardo (Denkovic, 62.), Polonkai (Orbán, 78.), Czvitkovics, Tóth II. B., Szakály D. (Tischler, a szünetben) - Lencse

BudapestHonvéd:

----------------

Kemenes - Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Baráth - Zivanovic, D. Diarra, Vécsei - Job (Mancini, 80.), Bonazzoli (Holender, 68.), Daud (Prosser, 75.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?