Jó meccseken negyeddöntős a Bayern és az Atletico Madrid

2014.03.11. 21:05

Münchenben egy percen belül volt két gól, de így is Bayern maradt előnyben, hiszen 1-1 lett a vége, így 3-1-gyel mentek tovább Guardioláék az Arsenal ellen. A németek ismét rontottak egy 11-est, most a 93. percben, de ez is belefért. Eközben az Atletico tönkreverte a Milant, 4-1 lett a spanyoloknak a második mérkőzés, 5-1-gyel vannak a nyolc között.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bonera ugyan picit átkarolta, de azért annyira nem, mint ahogy a spanyol mutatta. Nem kapott tizenegyest, de egyelőre meg is vannak nélküle.

  • Nem mondhatjuk, hogy nem, de kapura nem veszélyesek eddig szűk negyed óra után, de még sok van hátra.

  • A Bayernben Danténak, az Atleticóban Raul Garicának kell majd biztosan kihagynia a negyeddöntő első meccsét, ha továbbjutnak, hiszen mindketten máris sárga lapot kaptak a saját mérkőzésükön.

  • Ki más, mint Diego Costa! Koke adta be, a már spanyol csatár pedig egészen közelről, akrobatikus mozdulattal tette kapura. 1-0, összesítésben már kettő, ennyi kell a Milannak a továbbjutáshoz. Az biztos, hogy hosszabbítás már nem lesz.

    Diego Costa gólja
  • Azonnal nekimennek az Arsenalnak, nem szeretnének olyan izgalmakat, mint egy éve.

  • Madridban és Münchenben is. A Milan a viszonylag ritkán látott aranyszínű mezében lesz majd az Altetico ellen.

  • A legutóbbi hat bajnoki mérkőzésén olyan kevés kapura tartó lövés volt a Bayern ellen, hogy ha Neuer egyáltalán nem állt volna a kapuban, akkor is nyertek volna. Minden szöget lezárnak, minden lövést blokkolnak, elképesztő, amit Guardiola összerakott.

  • Bayern München: Neuer, Alaba, Dante, Javi Martinez, Lahm, Thiago, Schweinsteiger, Ribery, Götze, Robben, Mandzukic Cserék: Starke, Van Buyten, Rafina, Pizarro, Boateng, Müller, Kroos

    Arsenal: Fabianski, Vermaelen, Koscielny, Mertesacker, Sagna, Oxlade-Chamberlain, Arteta, Podolski, Özil, Cazorla, Giroud Cserék: Viviano, Rosicky, Flamini, Jenkinson, Gnabry, Hayden

  • Elképesztő veretlenségi szériában vannak, tényleg azt csinálnak, amit akarnak. A BL egyenes kieséses szakaszában például sorban hat meccset nyertek, ezeken 15-1 a gólarányuk.

  • Atlético Madrid: Courtois, Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Mario Suárez, Koke, Raul Garcia, Arda Turan, Gabi, Diego Costa Cserék: Aranzubia, Alderweireld, Insua, Cristian Rodriguez, Sosa, Diego, Villa

    Milan: Abbiati, Rami, Abate, Bonera, Essien, Poli, Emanuelson, de Jong, Kaká, Taarabt, Balotelli Cserék: Amelia, De Sciglio, Mexes, Zaccardo, Muntari, Robinho, Pazzini

  • A csoportkörben nem kaptak ki otthon, ráadásul 9-1 volt a gólarányuk. Emellett, ha a csatárokat nézzük, Diego Costa 27 gólnál jár a szezonban, míg a másik oldalon Balotelli 14-nél tart mindössze.

  • A Bloomberg Sports számításai szerint 2,2 százalék az Arsenal esélye a továbbjutásra, nem túl nagy tehát. 1,1 százalékban látják annak a valószínűségét, hogy a londoni csapat 2-0-ra nyer és hosszabbításra viszi a párharcot, minden más, az angoloknak jó eredmény ennél valószínűtlenebb.

  • Utoljára az 1996-97-es szezonban jutott el a negyeddöntőig, amikor a jelenlegi edzőjük, Diego Simeone még a csapat játékosa volt. Még korábban, 1977-ben volt pedig olyan, hogy az Atletico Madrid párharcot nyert volna az egyenes kieséses szakaszban, méghozzá a Nantes ellen.

    A Milannak ugyanakkor még ennél is régebbre kell visszanéznie, ha azt szeretné látni, amikor az első fordulóban elszenvedett vereségből fel tudtak állni a BL-ben (vagy annak elődjében): ez ugyanis az 1955-56-os szezon óta nem fordult elő velük. Akkor a Saarbrücken ellen fordítottak 3-4-ről.

  • Bár Wenger csapata az elmúlt öt meccséből hármat megnyert Németországban (és a másik kettőn sem kapott ki), a Bayern München ellen kétgólos hátrányból nem lesz könnyű felállni.

    Pep Guardiola csapata idén összesen 3 gólt kapott, tétmeccsen utoljára december közepén szenvedtek vereséget, amikor a BL-csoportkör utolsó, igazi tét nélküli mérkőzésén a City 3-2-re verte őket.