Münchenben egy percen belül volt két gól, de így is Bayern maradt előnyben, hiszen 1-1 lett a vége, így 3-1-gyel mentek tovább Guardioláék az Arsenal ellen. A németek ismét rontottak egy 11-est, most a 93. percben, de ez is belefért. Eközben az Atletico tönkreverte a Milant, 4-1 lett a spanyoloknak a második mérkőzés, 5-1-gyel vannak a nyolc között.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mindkét keddi nyolcaddöntő lefutottnak tűnt, és a madridi Atletico-Milan 3 perc után végképp annak, mert Diego Costa újabb szép gólt lőtt, két lábbal előre felugorva talált a hálóba. Szűk félóra múlva Kaká közeli fejese megpattant Juanfranon, így a hazaiak talán picit izgulhattak, de nem telt el tíz perc sem, és Arda Turan nagy gólt rúgott, bár szintén megpattanósat.

    Innét már nem volt visszaút, a második félidőben Raul Garcia stukkolt gólt, majd a hajrában Diego Costa rúgta telibe laposan a hosszú kapufát szenzációs labdaátvétel után, és 7. BL-góljával befogta Messit a szezonban. 4-1 a vége.

    Atletico Madrid vs AC Milan 4-1

    Münchenben egy percig nem volt kérdés, hogy a Londonban 2-0-ra nyerő hazaiak mennek tovább, de a második félidő így is látványos lett. Ribery és a másik eddigi sérült, Schweinsteiger hozta össze a gólt, előbbi adta a gólpasszt, utóbbi középről szépen berúgta a labdát. Az Arsenal viszont azonnal egyenlített, Podolski ellökte Lahmot, és az ötös sarkáról keményen a felső rövidbe vágta a labdát. Fault volt, de a bíró megadta a gólt.

    A 93.-ban Koscielny buta módon belerúgott Robbenbe a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Müller hagyta ki. Illetve a jobbra vetődő Fabianski remekül védte, a középre tartó labdába lábbal belekapott, így az egy méternyi pörgés után megállt a gólvonalon. A kapus visszavetődött, és kézzel elütötte, mielőtt Müller odarepült volna. (Nem túl szabályos módon, az Arsenal szabadot is kapott, a német meg örülhet a megúszott - minimum - sárgának.)

    Bayern Munich vs Arsenal 1-1

    Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

    Bayern München (német)-Arsenal (angol) 1-1 (0-0)
    gól: Schweinsteiger (54.), illetve Podolski (57.)
        Továbbjutott: a Bayern München, 3-1-es összesítéssel

    Atlético Madrid (spanyol)-AC Milan (olasz) 4-1 (2-1)
    gól: Diego Costa (3., 85.), Arda Turan (40.), Raúl Garcia (71.), illetve Kaká (27.)
        Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

  • Az Atletico Madrid spanyolja hét gólnál jár, ennyit az első öt meccsén még senki nem rúgott korábban.

  • Amióta van negyeddöntő a BL-ben, mindössze háromszor nem volt eddig olasz csapat a legjobb nyolcban. A 2000-01-es, a 2001-02-es és a 2008-09-es szezon után viszont idén is elfogytak, utolsóként a Milan.

  • Kicsit nehezebb lett a második meccs, mint sokan várták, de az Arsenalnak így sem volt esélye arra, hogy megfordítsa a párharcot. A Bayern 3-1-gyel jutott tovább, egy újabb rontott tizenegyes is belefért.

    Az Arsenal sorban negyedszer bukott el a nyolcaddöntőben.

  • 4-1 a vége az Atleticónak, ők az első továbbjutók.

  • De a gól nem, Müller hibázta el az egyik legszürreálisabb tizenegyest - Fabianski védése után a labda megállt a gólvonalon, onnan öklözte ki a lengyel. Robbent bántotta Koscielny a bíró orra előtt, a büntetőről nem volt kérdés, Müller viszont nagyon rosszul rúgta, Fabianski még bele tudott kotorni, a labda pedig csak a vonalig csorgott el.

    Londonban Alaba, most a német támadó hibázott, lehet, a tizenegyeseket most gyakoroltatni fogja Guardiola egy ideig.

  • 17 év után térnek vissza a BL negyeddöntőjébe, és nagyon meggyőzően teszik ezt. Diego Costa dupláz, saját csapattársától vette el a labdát, így került ziccerbe, majd kilőtte a hosszút Abbiati mellett - olyannyira, hogy a kapufáról ment be. 4-1, a Milan megsemmisült.

    Diego Costa második gólja
  • Hátha sikerül csodát tenniük a maradék 5 percben, de mindig rövid egy passz, vagy túl sűrű helyre cseleznek, a Bayern nagyon jól védekezik most.

  • Jó csere volt a brazil, sokat hozzátesz a támadáshoz, illetve szinte csak ő tesz hozzá. Az imént a felső lécről jött ki a lövése, szépen pörgette át Courtois fölött, de nem volt szerencséje ezúttal sem.

  • szinte biztosan. Raul Garcia ugrott legmagasabbra, a jobb alsóba csúsztatott, Abbiati nem érhetett le olyan mélyre, még úgy sem, hogy nem volt tökéletesen sarokra helyezve. 3-1 az Atleticónak, összesítésben 4-1, innen már nem jönnek vissza Seedorfék.

    Raúl García gólja

    Raul Garciát le is hozták egyből a gól után.

  • Mandzukic volt ziccerben az Arsenal kapuja előtt, de nem tudta átvenni, utána pedig a lengyel kotorta össze a lepattanó labdát. Schweinsteiger, majd Thiago volt előtte a labda útja, kicsit talán túlvariálták a bayernesek, ha nem cifrázzák ennyire, gól is lehetett volna.

  • éles szögből, de Courtois ki tudta öklözni. Most nayom a Milan, de messze, két gólra vannak az örömtől.

  • mint bármelyik Arsenal-játékos az első félidőben a maga 14 passzával. Hasonló volt a helyzet Londonban is, amikor már emberhátrányban voltak az angolok.

  • Eddig nem sokra mentek, de amint hátrányba kerülnek, valahogy összeszedik magukat. Podolski harcolt meg Lahmmal a labdáért a bal szélen, majd nagyon éles szögből lőtte ki a rövid felsőt Neuer mellett, aki mintha azt várta volna, hogy fújják le a szerelést.

    A visszajátszás alapján bizoynt szabálytalannak tűnt az, ahogy elvette Lahmtól a labdát, de a gólt megadták, 1-1.

    Lukas Podolski gólja
  • Schweinsteiger volt az utolsó ember, érthetetlenül üresen maradt középen. Nem hogy arra volt ideje, hogy átvegye, még meg is nézhette, hova lövé, mire odaért a két védő. 1-0, összesítésben 3, lényegében eldőlt a mérkőzés.

    Sweinsteiger gólja
  • Robben maradt le, a svéd bíró szerint nem volt semmi, viszont ahhoz képest nagyot esett a holland.

  • Egy villámgyors kontra végén sült el a spanyol lába, a bal kapufa külső szélét súrolta. Hogy mennyire tud lőni, azt már megmutatta a Real Madrid ellen is, nekik 35 méterről vágta be. Ez most centikkel ment csak mellé jóval közelebbről.

  • A szünetben, hiszen kell a gól a Milannak, rögtön kettő is, ha tovább szeretnének jutni. A brazil Taarabt helyére jött be, aki az első meccs legjobbja volt, olasz oldalról mindenképp.

  • Rosicky játszik tovább helyette, a német irányítónak nem ment a játék.

  • megy a jobb oldalon, az Opta szerint 53 százalék egészen pontosan. Az Arsenal mindkét bal hátvédje hiányzik, Vermaelent kellett kitolniuk a szélre, nem véletlen tehát, hogy őt támadják. Mertesacker viszont még nem adott el labdát és minden párharcát megnyerte, vagyis pont egy német állja útját eddig a németeknek.

  • Ott a Milannál van többet a labda (56 százalék) és több is a passzuk (201 a 142-vel szemben), a kapura tartó lövések pedig teljesen kiegyenlítettek, hiszen 4-4 volt mindkét csapatnak. Kicsivel jobb az Aletico, amit az eredmény is mutat, de még bármi lehet.

  • Annak ellenére, hogy 0-0, elképesztő fölényben a németek. 71,3 százalékban van náluk a labda (a FourFourTwo StatZone részlege szerint), 320 passzuk volt az Arsenal 105-jével szemben, ezekből 99 a támadó harmadban (az angoloknál ez 19). Klasszikus Guardiola játékot láthatunk, az ellenfélnek esélye sincs egyelőre.

  • a Bayern, szinten minden támadásuk onnan jön, látszik, hogy Lahm ezúttal nem szűr, hanem Robben mellett rohamoz. Ennek ellenére nincs gól, de a 2-0 tökéletes a címvédőnek. Az Arsenaltól több kell, 2 lövésük volt csak az első félidőben.

  • Rögtön a gól után két helyzetet is végig vittek a spanyolok, a második volt a veszélyesebb: Raul Garcia erős ollózása centikre ment csak el a jobb kapufa mellett. Most érzi az Atletico, hogy meglehet a meccs, de már csak két percük van a félidőből.

  • Arda Turan 17-ről szúrta rá, felpattant Bonerán egyből, Abbiati talán nem is látta, hogy hova. A labda végül a bal felsőbe vágódott be, esélye sem volt a kapusnak. 2-1 ezzel a spanyoloknak, kicsit megnyugodhatnak talán a szünet előtt.

    Arda Turan gólja
  • 10 perce még feltámadásról beszéltünk, azóta viszont a Bayern átvette az irányítást, az angolok időnként 9 emberrel védekeznek a saját tizenhatosukon belül.

  • Megint fejelt a brazil, az ötös vonaláról, teljesen középről bólinthatott, de fölé ment. Sem ő, sem Balotelli nem hitte el, hogy ez kimaradt.

  • Gyors egymásutánban két helyzet is a Bayern kapuja előtt, az első megpattant, úgy ment mellé, a másodikat pedig a német kapusnak kellett megfognia. Fél óra elteltével kezd az Arsenal is magára találni.

  • Reménysugár a Milannak, miután a brazil góljával 1-1 Madridban. Poli beadására hitte azt minden Atletico-védő, hogy hosszú lesz, de Kaká felbukkant a hosszú kapufánál és befejelte.

    Kakának ez volt a 30. BL-gólja a Milanban, ezzel már csak Inzaghi és Sevcsenko előzik meg a klubnál, valamint az első brazil lett, aki 30 gólig jutott a Bajnokok Ligájában.

    Kaka gólja
  • Ketten is lesen mozdultak a beívelt szabadrúgásra, hiába kötött ki a hálóban a labda, helyesen nem adták meg a gólt a Bayernnek. Onnan már szinte biztos nem jött volna vissza az Arsenal, de maradt a 0-0.

    Meg nem adott gól a Bayern Arsenal találkozón