A katalánok és a franciák negyeddöntősök a BL-ben, mindkettő kettős győzelemmel. A Barcelona a ManCityvel remek meccset játszott, szerencsére a játékvezető sem tudta tönkretenni azt. A párizsiak kiadták a minimumot a győzelemért.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Barca 2-0-ról kezdte a visszavágót. A 8. percben Stephane Lannoy játékvezető, a meccs leggyengébb szereplője, óriási tizenegyest nem adott meg, amikor Lescott buktatta Messit. Utána a Barca lőtt egy, a manchesterihez hasonlóan kijátszott, üres kapus gólt, de ahogy kint, itt is érvénytelenítette a szabályos találatot a bíró. (Akkor Fabregas, most Neymar talált be hiába.)

    A City nagyon örülhetett a 0-0-nak a szünetben, arról viszont úgy jött vissza, hogy gólt akar rúgni. Mégis Messi került ziccerbe, amikor egy az egyben megverte Lescottot, majd kapufát lőtt. Szinte a kipattanóból a másik oldalon Dzeko előtt adódott lehetőség, léc alá tartó fejesét bravúrral védte Valdes kapus.

    A 70. perc táján a Barca eldöntötte a továbbjutást: Fabregas passzolt Messi felé a középpályáról, Lescotton valahogy megpattant a labda, Messihez került, és az argentin bal bokából a kapu hosszú oldalába emelt, pimasz mozdulattal.

    A City nem adta föl, és legjobbjuk, Dzeko ziccert is teremtett magának, amikor megverte Piquét: a bosnyák 14 méterről lőhetett, a katalán becsúszva felrúgta, de Lannoy nem látott szabálytalanságot - borzasztó nagy tévedés volt ez is. Zabaletánál el is szakadt a cérna, tajtékzott, a bíró sárga-pirossal nyugtatta.

    Az angolok az emberhátrány ellenére - Manchesterben is 10-en fejezték be - egyenlítettek: Kompany szöglet után egy visszafejelt  labdát közelről helyezett be. Nem volt les, a partjelző remekül látta.

    Barcelona vs Manchester City 2:1 - összefoglaló

    A hosszabbításban a Barca azért megnyerte: Alexis szépen ugratta ki Iniestát, aki elvitte a labdát a kapus mellett, de mivel kisodródott, nem lőtte rá, hanem visszagurított Alvesnek, aki ugyan telibe találta a három vonalon álló védő egyikét, de így is a hálóban kötött ki a lövése.

    A Barca 4-1-gyel továbbjutott. Nagy szerencse, hogy Lannoy nem egy élesebb meccset fogott ki, mert nevetséges ítéletei tömegverekedéshez vezettek volna egy keményebb rangadón.

    PSG vs Bayer Leverkusen 2:1 - összefoglaló

    Párizsban a PSG 0-1-ról fordított, és 6-1-gyel ütötte ki a Leverkusent. A németek jól játszottak, sokat lőttek, de büntetőt hibáztak 1-1-nél. A hazaiak olasz kapusa, Sirigu remekül védett.

    Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:


    FC Barcelona (spanyol)-Manchester City (angol) 2-1 (0-0)

    gól: Messi (67.), Alves (91.), illetve Kompany (89.)
        Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

    Paris Saint-Germain (francia)-Bayer Leverkusen (német) 2-1 (1-1)

    gól: Marquinhos (13.), Lavezzi (53.), illetve Sam (6.)
    piros lap: Can (Bayer Leverkusen, 68.)
        Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

  • 6-1-es összesítéssel mentek tovább, nem jelentett akadályt számukra a Leverkusen.

  • Dani Alves góljával már 4-1 összesítésben a Barcelonának. Iniesta elfektette a kapust, három védőt elküldött messze, majd visszatette az érkező Alvesnek, akinek nehezebb lett volna kihagynia, mint belőnie.

    Másodpercekkel a gól után le is fújták a mérkőzést, a katalánok jutottak tovább, a City nem igazán reménykedhetett Kompany találata után sem.

    Dani Alves gólja - Barcelona vs Manchester City 2-1
  • Elsőre lesnek tűnt Kompany megmozdulása, de a belga védő nem volt lesen. 1-1, de ez már nagyon későn jött.

  • nem kapott pirosat a City, majd a nyolcaddöntő mindkét mérkőzésén kaptak egyet. Demichelis kiállítása Manchesterben teljesen jogos volt, de Zabaleta mai kiküldése érthetetlen bírói hiba eredménye.

  • Valami nagyon csúnyát mondott a bírónak, miután Pique felrúgta Dzekot a tizenhatoson belül. Büntető nem jött, a védő elvesztette a fejét, kapott még egy sárgát, ami pirosat ért neki. A francia bíró nem lesz ott a vb-n (pontosabban egy francia bíró sem lesz ott), már értjük, miért.

    Emberhátrányban tehát egy tizenegyes helyett a City, igazságtalan ítélet, így már biztosan annyi a továbbjutásuknak.

    Pablo Zabaleta piros lapot kapott - Barcelona vs Manchester City 1-0
  • A Leverkusen beletörődött, hogy nekik vége a BL-nek idénre, 10 emberrel már csak asszisztálnak a PSG-nek. A németeknél már egy 17 és egy 19 éves játékos is pályára került, kihasználják, hogy lehetőséget adjanak nekik.

  • 3 gól kéne nekik szűk 20 perc alatt, így jön Negredo Dzeko mellé. Talán az első perctől kezdve sem ártott volna, ha nem Agüreo küzd egyedül a Barca védőivel.

  • 67. BL-gólja volt az iménti, ezzel övé a legtöbb, amit valaki egy klubban szerzett. Raúl 66-ig jutott a Real Madridban, a többi ötöt már a Schalkéban szerezte a spanyol.

  • Ki más, mint Messi?! Sokadik helyzete volt már ez az argentinnak, de ez végre beakadt. Fabregas indította volna, Lescott lábában simán elakadhatott volna a passz, de valahogy kötény lett belőle. Messi méterekkel a védők mögött vehette át, onnan pedig nem szokott hibázni. 5 meccs, 8 gól a mérlege idén a BL-ben, és már biztos, hogy nem jön hosszabbítás.

    Lionel Messi kiváló gólja - Barcelona vs Manchester City 1-0
  • Ha eddig nem volt biztos, hogy kiesenek, most már az: Emre Can kapta meg második sárgáját, ezt épp egy műesésért.

  • Sokan veszik körül az argentint, aki 3-4 emberen még átviszi magát, de után mindig akad egy láb, vagy egy becsúszás, ami megállítja.

  • Teljesen üresen fordulhatott rá egy lecsorgó labdára, 11-12 méterre volt a kaputól, tisztán lőhetett, de nagyon elszállt a labda a védő lövése után. Dzeko jó csere volt, 10 perc alatt felrázta a Cityt.

  • 2-1 a PSG-nek, innen már nincs visszaút a Leverkusennek, ötöt kellene rúgniuk 35 perc alatt.

    Ezequiel Lavezzi gólja - PSG vs Bayer Leverkusen 2-1
  • Hart mellett eltekerte, de picit nagy ívben, kifelé jött a jobb lécről. Nem sokkal utána Valdes mutatott be bravúrt egy fejes után, Dzeko volt ott megint.

  • Négy perc alatt két sárga a Leverkusennek, ennél nagyobb esemény nincs azon a meccsen a második félidőben.

  • Ha rúg kettőt, igen, de egyedül kell majd küzdenie, mert Agüero helyére jön, akinek a nevét alig lehetett hallani az első félidőben. 1,5 perc után volt is már egy kapura lövése, de középre ment, laposan, Valdes könnyen fogta.

  • Párizsban 1-1, Barcelonában 0-0. Folytatás mindjárt.

  • Hart majdnem a tizenhatos sarkáig kergette Neymart, aki el is fektette a kapust, a csavasára viszont elakadt az egyik védő fejében, aki a gólvonalról mentett. Hihetetlen, miket úsz meg a City, ezt nem lehet 90 percig bírni.

  • Nasri lőhetett közelről, középről, de Valdes a helyén volt, továbbra sincs gól Barcelonában. Touré tette középre egyébként egy nagyon finom mozdulattal, majd Silva sarkazta a francia elé.

  • Az eddigi legnagyobb helyzet volt, Koralov csúszott el Neymar mellett, aki simán törhetett kapura, de végül csak az oldalhálót találta el, igaz kellett hozzá Hart védése is. Az angol kapus másodpercekkel később bravúrral hárított, most beszorul a City.

    Neymar elképesztő helyzete - Barcelona vs Manchester City
  • Végigvitték a támadást, miközben Iniesta a vendégek térfelén lent maradt a földön, ezt kifogásolták. Az akció vége Silva lövése volt, ami méterekkel kerülte el a kaput.

  • Rolfes büntetőt rontott, pontosabban Sirigu védte. Nagy lehetőséget szalaszott el a Leverkusen. Nem lehet egyelőre panasz a mérkőzésre Párizsban.

    Salvatore Sirigu büntető védése - PSG vs Bayer Leverkusen 1-1
  • A szokásos, végletekig kipasszolt helyzet, de egyáltalán nem biztos, hogy a gólpasszt adó Jordi Alba lesen volt. Mindenesetre nem adták meg Neymar gólját, kár vitatkozni.

    Neymar les gól? - Barcelona vs Manchester City
  • Icipicit jobban nyúlt alá a kelleténél a svéd, Leno verve volt, de a felső lécről kifelé jött a labda.

  • Marquinhosé a gól egy szöglet után, gyorsan jött, az első negyed órában már 2 találat is volt. 1-1, összesítésben 5-1, nincs miért aggódnia a franciáknak.

    Marquinhos fejes gólja - PSG vs Bayer Leverkusen 1-1
  • Remekül vitte át vagy öt védő között, Hart pedig nem tudta leszedni a lábáról a labdát, az argentin pedig valahogy bent tartotta a vonal előtt. Kapura is bökte volna, de addigra már ott volt Kompany hogy megmentse az angolokat.

  • De nem is szabad nekik, ha fordítani akarnak 0-2-ről. Volt azért közben egy gyanús jelenet az angolok tizenhatosán belül, de nem kapott tizenegyest a Barcelona.

  • Sam góljával máris ledolgoztak egy gólt a hátrányukból, kicsit elaludt a PSG a kezdésnél. Nagyon megnyomták az első perceket, csodát akarnak tenni.

    Sidney Sam fejes gólja - PSG vs Bayer Leverkusen 0-1
  • Barcelonában viszont még nem indult el a mérkőzés.