Ágnes
-5 °C
2 °C

Megállt a labda a gólvonalnál a 11-es után

2014.03.12. 10:22

Lukasz Fabianski az Arsenalban csak a második kapus, ha Wojciech Szczesnyt nem állítják ki az előző Bajnokok Ligája-meccsen, most sem kapott volna lehetőséget a Bayern München ellen. A teljesítményére nem lehetett panasz, egyszerre mázlis és tudatos büntetővédésével beírta magát a BL-történelembe. 

A Bayern a londoni 0-2-vel nagy nyomás nélkül játszhatott a visszavágón, otthon a vezetést is megszerezte. Ugyan Müller gólja után nem sokkal egyenlíteni tudott Podolski, de a döntetlen is megfelelő eredmény lehetett volna a Bayernnek. Ezzel persze nem elégedtek meg, hajtottak az idei BL-szezonjuk hetedik győzelméért is, ami rekordot jelentett volna. 

A 92. percben egy büntetővel lehetőséget is kaptak arra, hogy ez összejöjjön, de Müller nem tudott betalálni az Arsenal kapujába. A labdát középre gurította, mivel a kapus úgyis elmegy, de a jobbra mozduló Fabianski lábbal még bele tudott kotorni valahogy. 

A labda megperdült a mozdulattól, majd jó pár forgás után szinte a gólvonal elé ragadt. Müller ugrott, hogy betolja a kapuba, de a feltápászkodó Fabianski gyorsabb volt, még időben ki tudta ütni.

Fabianski nagyot mentett, de ezzel együtt persze nem biztos a helye az Arsenalban. Arsene Wenger korábban azt mondta, szerinte a szezon végén elhagyja a klubot a kapus. Nincsenek vele igazán megelégedve, mert nem túl stabil a teljesítménye, fontos pillanatokban már többször is hibázott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!