Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megállt a labda a gólvonalnál a 11-es után

2014.03.12. 10:22

Lukasz Fabianski az Arsenalban csak a második kapus, ha Wojciech Szczesnyt nem állítják ki az előző Bajnokok Ligája-meccsen, most sem kapott volna lehetőséget a Bayern München ellen. A teljesítményére nem lehetett panasz, egyszerre mázlis és tudatos büntetővédésével beírta magát a BL-történelembe. 

A Bayern a londoni 0-2-vel nagy nyomás nélkül játszhatott a visszavágón, otthon a vezetést is megszerezte. Ugyan Müller gólja után nem sokkal egyenlíteni tudott Podolski, de a döntetlen is megfelelő eredmény lehetett volna a Bayernnek. Ezzel persze nem elégedtek meg, hajtottak az idei BL-szezonjuk hetedik győzelméért is, ami rekordot jelentett volna. 

A 92. percben egy büntetővel lehetőséget is kaptak arra, hogy ez összejöjjön, de Müller nem tudott betalálni az Arsenal kapujába. A labdát középre gurította, mivel a kapus úgyis elmegy, de a jobbra mozduló Fabianski lábbal még bele tudott kotorni valahogy. 

A labda megperdült a mozdulattól, majd jó pár forgás után szinte a gólvonal elé ragadt. Müller ugrott, hogy betolja a kapuba, de a feltápászkodó Fabianski gyorsabb volt, még időben ki tudta ütni.

Fabianski nagyot mentett, de ezzel együtt persze nem biztos a helye az Arsenalban. Arsene Wenger korábban azt mondta, szerinte a szezon végén elhagyja a klubot a kapus. Nincsenek vele igazán megelégedve, mert nem túl stabil a teljesítménye, fontos pillanatokban már többször is hibázott.