Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Totális káoszba akarta vinni a Barca-Cityt

2014.03.13. 13:41

Fizikailag nem tett kárban senkiben, de nagy kellemetlenséget okozott mindkét csapatnak a Barcelona-Manchester City, szerdai BL-nyolcaddöntő-visszavágó játékvezetője, a francia Stephane Lannoy.

A 8. percben Joleon Lescott egyértelműen buktatta Messit a 16-oson belül, és bár Lannoy pár méterről nézte az esetet, továbbengedte a játékot. Valószínűleg még Lescott is meglepődött.

Nem telt el negyedóra, a Barca belőtte az év kijátszott gólját, Neymarnak csak az üres kapuba kellett passzolnia, de Lannoy lesre hivatkozva érvénytelenítette a találatot. Jól lehetett látni, hogy a gólpasszadót két, de lehet, hogy három City-védő is játékban tartotta. (A harmadik az alábbi videón nem látszik.)

A meccs hajrájában, már 1-0-s, összetettben 3-0-s Barca-vezetésnél Piqué hátulról csúszott rá Edin Dzekóra a tizenhatoson belül, Lannoy újra páholyból nézte, és újra továbbot intett. Amikor Zabaleta szóvá tette nála, ezt hogy gondolja, sárga-pirossal leküldte az argentint.

Lannoy nagy szerencséje, hogy a párharc valójában már az első, 0-2-es manchesteri meccsen eldőlt, nem volt olyan éles, mint egy ikszről vagy egygólos különbségről kezdődő párbaj visszavágója, így a felek - szegény Zabaletán kívül - szinte szó nélkül tűrték, amit a spori a pályán művelt velük.