Judit
2 °C
7 °C

Zomborit eltünteti a sporttévé a kiszólásért

2014.03.13. 22:30

A 78-as világbajnokságon is szerepelt, a Vasassal egy évvel korábban bajnok Zombori Sándor a kezdetektől a sporttelevízió szakkommentátora, most azonban meghatározatlan időre felfüggesztette szerepeltetését a csatorna.

A 62 éves, 26-szoros válogatott Zombori a következő, általa viccesnek gondolt megállapítása miatt bűnhődik: "Én annak nagyon örülök, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki, ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról, és már itt futballozik."

Ezzel Mészöly Kálmán évekkel ezelőtti hírhedt mondatára utalt.

A sporttévé a csakfocihoz ezt a közleményt juttatta el:

"Az OTP Bank Liga egyik mérkőzésének felvezető részében tett olyan kijelentést Zombori Sándor, amely félreértésre adhat okot, bár a szakkommentátor a magyar fiatalok védelmében szólt a kvalifikálatlan légiósokkal szemben. Noha a megjegyzése nem volt szándékosan rasszista töltetű, félreértésre adhat okot. A Sport TV elhatárolódik minden rasszizmusra utaló kijelentéstől, ezért az esetet házon belül szankcionáltuk."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?