Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gerrard 10 centire a történelemtől

2014.03.16. 17:11

Steven Gerrard lehetett volna az első játékos a Premier League-ben, aki csak tizenegyesből szerez mesterhármast, illetve, aki három büntetőt rúg be egy meccsen, de a kapufa megakadályozta ebben a Liverpool csapatkapitányát a Manchester United elleni meccsen.

A vendég Liverpool szinte a középkezdéstől kezdve uralta a mérkőzést, de csak a 34. percben szerzett vezetést. Suarez felé ment az ívelés, át is vette, de Rafael mellett már nem jutott el, mert a brazil védő kézzel kapott a labdába. A tizenegyes jött, a jogos második sárga viszont nem, pedig hamar emberhátrányba kerülhetett volna a United.

A második félidő egyből egy újabb tizenegyessel kezdődött, Phil Jones lökte fel Joe Allent, a középpályás borult, Gerrard pedig újabb büntetőre készülhetett mindössze 25 másodperc játék után. Be is rúgta, ugyanúgy a bal sarkot választotta, mint elsőre, De Gea repült is, de nem érhetett oda.

A harmadik büntetőt be sem kellett volna fújni, Vidics hozzá sem ért Sturridge-hez, bár ez is csak a visszajátszásból derült ki, élőben nagyon nehéz döntés volt. Vidics megkapta második sárgáját, még megvárta az oldalvonalon kívül, ahogy Gerrard tizenegyese a jobb kapufán csattan, csak utána ment az öltözőbe. Negyedszer állították ki a Liverpool ellen, minden bizonnyal utoljára, mert a szezon végén az Interhez igazol.

Gerrardnak nem jött össze a mesterhármas, bár percekkel később újabb büntető jöhetett volna, amikor elhúzták Sturridge lábát, negyedszer viszont már nem mert fújni Mark Clattenburg.

A folytatásban Suarez ment leginkább azért, hogy meglegyen a vendégek harmadik gólja. Egy percen belül két óriási ziccere is volt, az első, amit egy remek esernyőcsel előzött meg, még kimaradt De Gea bravúrjának köszönhetően, a másodikat viszont már el tudta helyezni a spanyol kapus mellett.

A Unitednek mindössze egy kaput eltaláló lövése akadt, igaz, nekik is járt volna egy büntető, amikor Glen Johnson nyúlt bele a labdába a második félidő elején. Azt viszont megköszönhetik Clattenburgnak, hogy Rafael végig pályán maradt, hiszen az első sárga lapja után még legalább kétszer kaphatott volna újabbat.

A Liverpool öt év után nyert újra a Manchester United pályáján, 2009-ben 4-1-re győztek, ráadásul a 3-0-s sikerrel úgy közelítették meg a szombaton vereséget szenvedő Chelsea-t négy pontra, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.

A másik vasárnapi mérkőzést az Arsenal mindössze 71 másodperc alatt eldöntötte, de azt azért nem mondhatjuk, hogy utána kényelmesen hátradőlhettek a vendégek a Tottenham ellen. Rosicky egy kontra végén, a tizenhatos sarkáról vágta be külsővel, Lloris mozdulni sem tudott rá, a folytatásban azonban a hazaiak nagyon nyomtak.

A második félidő elején 2 perc alatt két ziccerük is volt, utána főleg Adebayor veszélyeztetett, ám nem született újabb gól, maradt a 0-1. Győzelmével az Arsenal a harmadik, a Tottenham 9 ponttal mögötte az ötödik.