Chelsea, Real a BL-8-ban, C. Ronaldóék áldozattal

2014.03.18. 20:55

Kiesett a Galatasaray 1-3-mal, a Schalke 2-9-cel, de a Madrid legjobb tehetségét azért elintézte a németek bosnyák légiósa. Londonban egy félidő alatt eldőlt a meccs és a továbbjutás, a Madrid sokáig kényelmesen kocogott, aztán egy perc alatt két góllal véget vetett a játszadozásnak.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • És mindkettő pályán van Londonban. Eto'o most jutott el 30-ig, míg a Galatasarayban játszó Drogba már 42-nél jár.

  • Elvitték hordágyon, minden bizonnyal Bale érkezik a helyére a jobb szélre, a walesi már le is kapta a melegítőt.

  • Amíg Mardidban állt a játék, addig Londonban már vezet is a Chelsea. Eto'o remek labdát kapott, egyet állított rajta, majd kapura is tette. Muslera még belekapott, de hárítani nem tudott, összesítésben 2-1 a Chelsea-nek. Ez volt a kameruni 10. gólja az angoloknál (a BL-ben a 30. összességében), és mindet hazai pályán szerezte.

    Eto'o gólja - Chelsea vs Galatasaray 1:0
  • A térdére esett a fiatal spanyol, Kolasinac lökte fel, úgy tűnik, nagyon fáj Jesének. Ebből csere lehet - Marcelo ás Bale már melegít is. Megérkezett közben a hordágy is.

  • Hiába volt jobb szélső védő Sergio Ramos, amikor megvették a Sevillától még 2005-ben, nem őt tette ki Ancelotti a jobb oldalra, hanem Nachót. A fiatal védő eredetileg középen szokott játszani (már ha lehetőséghez jut), de feltűnt már a bal és a jobb szélen is - most az utóbbi pozícóban lesz majd a jelek szerint.

  • Legalább 3 óriási drapéria van a Stamford Bridge-en a nevével vagy az arcképével, hihetetlen évei volta a Chelsea-ben. Most viszont nem örülnének neki az angolok, ha betalálna. „Örökké a szívünkben” - áll az egyiken.

    • Iker Casillas már 134 BL-meccsen játszott, míg a Schalke 04 kezdője összesen 118-szor szerepelt a Bajnokok Ligájában. A rutin a Madrid oldalán van.
    • A Real Madrid sorban 32 Bajnokok Ligája-mérkőzésen gólt tudott szerezni, legutóbb a Barcelona ellen nem találtak be, még 2011 áprilisában.
  • Ha hetet rúg a Schalkénak, amire azért nincs túl nagy esély. A legnagyobb eddigi összesített győzelem 12-1 volt a BL-ben, még a Bayern München érte el 2009-ben a Sporting CP ellen - 5-0 és 7-1 volt a két meccs.

  • Real Madrid: Casillas, Varane, Ramos, Fábio Coentrão, Nacho, Xabi Alonso, Isco, Illarramendi, Ronaldo, Jesé, Morata Cserék: Fernández, Pepe, Marcelo, Carvajal, Bale, Casemiro, Di María

    Schalke: Fährmann, Hoogland, Höwedes, Matip, Kolasinac, Meyer, Draxler, Ayhan, Neustädter, Obasi, Huntelaar Cserék: Hildebrand, Papadopoulos, Max, Goretzka, Boateng, Annan, Szalai

  • A 36 éves elefántcsontparti csatár 341 mérkőzést játszott a Chelsea-ben, összesen 157 gólig jutott. Ebből 17-et a BL-ben rúgott a Stamford Bridge-en - ennél többet egy játékos sem szerzett a sorozatban a Chelsea pályáján. Nem csoda, hogy José Mourinho nagyon dícsérte, mint ahogy Wesley Sneijdert is, akit posztján a legjobbnak tart a világon.

  • Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Oscar, Hazard, Willian, Eto'o Cserék: Schwarzer, Luiz, Kalas, Mikel, Torres, Schürrle, Ba

    Galatasaray: Muslera, Telles, Chedjou, Kaya, Eboué, Melo, İnan, Sneijder, Kurtulus, Drogba, Yılmaz Cserék: Ceylan, Burdisso, Balta, Sarıoğlu, Gülselam, Hajrovic, Bulut

  • 30 meccse nem kaptak ki, ebből ráadásul 25-öt meg is nyertek, ez Ancelotti egész edzői karrierjének leghosszabb veretlenségi sorozata. Az utolsó 20 meccsükből 18-on győztek, az olasz edző pedig hangsúlyozta, hogy bár sok játékosa fáradt, és a hétvégén fontos mérkőzés jön, a BL-ben sem lazsálhatnak.

  • 8 angliai mérkőzésen még egyszer sem nyertek, három döntetlenjük és öt vereségük van. Most akár egy döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz, például egy 2-2.

  • Jens Keller szerint a Leverkusen nagyon bátran játszott a PSG ellen egy hete, ők is hasonló módon szeretnének pályára lépni. Ez azonban nem lesz könnyű, mert számtalan játékos sérült a Schalkéban, a védelembe is egy középpályásnak kell majd várhatóan visszalépnie.