Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Rooney-ék helyett a szurkolók fociznak

2014.03.18. 11:12

A Manchester United szurkolói szomorúan figyelik csapatuk vergődését a bajnokságban, és a hazai kupákban. Mostanság egyetlen örömüket az jelenti, amikor ők állnak össze, és töretlen lelkesedéssel törnek minél magasabbra. Az FC United of Manchester jelenleg a hetedosztálynak számító Northern Non League Premierben szerepel, az utolsó nyolc meccséből szombaton nyert hetedszer.

A Lynn Town elleni meccsen sokáig 1-0 volt a javukra, a 90. percben egy ritkán látható, ostoba védelmi hibából a második is megszületett. A Lynn védője szerelt az alapvonalnál, majd középre rúgta a labdát. Szerencsétlen védő azt gondolta, kirúgás jön, a kapusa is mellényúlt, Michael Norton pedig némi tétovázás után a hálóba gurított, és ezzel alakult ki a 2-0-s végeredmény. A FC UM jelenleg az ötödik, azaz osztályozós helyen áll, hátránya mindössze hat pont a vezető Chorley mögött.

A klubot 2005-ben alapították az MU-t felvásárló, Malcolm Glazer-ellenes szurkolók, akik nem értettek egyet az amerikai üzletember befolyásszerzésével. Az FC UM a tizedik ligából indult, és az első három szezonjában mindig lépett egyet feljebb. 2010 óta rendre a legjobb ötben, azaz rájátszást érő helyen végez, de feljebb jutnia még nem sikerült. A csapat a Manchester vonzáskörzetében található FC Bury otthonában játssza hazai meccseit, de a következő idényben már saját stadionja lesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!