0-2-t fordított vissza a Manchester United otthon, az Olimpiakosz elleni BL-nyolcaddöntő-visszavágón. A gólszerző a végén lesérült. A BVB a 8. negyeddöntős, bár kikapott most a Zenittől, része a bombaerős Bajnokok Ligája-mezőnynek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lejátszották szerda este a BL-nyolcaddöntők utolsó két visszavágóját: a Manchester United hazai pályán megfordította az Olimpiakosz elleni első meccs 0-2-jét, a Borussia Dortmund ugyan kikapott 2-1-re a Zenittől, de a pétervári 4-2-je miatt továbbjutása egy pillanatig sem volt kérdéses.

    A MU ránézésre nagyot játszott, de a labdabirtoklást 51-49%-ra nyerte az Olimpiakosz, ez már mutatja, hogy a fordítás bravúros, de nem meggyőző. Valójában újra a 40 éves Ryan Giggs beállítása volt a kulcs, illetve még mindig.

    A klublegenda az utóbbi 10 hétben összesen 81 percet játszott, ezúttal kezdett, és végig a pályán maradt. Első csodás beadása után Rooney remek fejesét még kapufára mentette a görögök kapusa, második nagykeresztje Robin Van Persie-nek ment: meg is találta, ám a csatárt a balhátvéd fellökte, büntető. A holland biztosan berúgta, 1-0.

    A szünetig az Olimpiakosz egy óriási ziccert hibázott, illetve David De Gea védett kétszer óriásit, lábbal, az első közeli kísérletet, és a még közelebbi kipattanót is.

    Másodpercekre volt a lefújás, amikor Giggs újra a középpályáról ívelt úgy 35 métert, a labdát Rooney levette, a védőről első passza visszapattant elé, és köténybeadását már berúgta közelről van Persie. 2-0, hátrány ledolgozva.

    A második félidő elejét már nem erőltette a MU, de Welbeck összehozott egy szabadrúgást úgy 24 méterre a kaputól. Van Persie majdnem teljesen középre csavarta a labdát, ám mivel a görög kapus bemozdult a rossz irányba, a sorfal mögé, nem tudott védeni, 3-0.

    Manchester United Olympiacos 3 0 - összefoglaló

    Innentől kezdve a végéig tartotta az eredményt a ManUnited, a vendégek berúghatták volna az egyetlen szükséges góljukat, de ez 95 perc alatt sem jött össze, pedig lehetőségük volt egy pár. Az angolok mentek a nyolc közé, David Moyes edző megmenekült, ezzel megmentette pocsék kezdőszezonját, és könnyen lehet, hogy legalább egy évvel emiatt hosszabbította meg manchesteri tevékenységét.

    Egy balszerencse azért érte, nem is kicsi: van Persie a 88. percben összesett, hátulról rúgták térdhajlaton vagy combon, és hordágyon kellett levinni.

    A Borussia a másik meccsen korán hátrányba került, a zenites Hulk óriási gólt rúgott úgy 30-ról. A 34 évesen is kezdő Kehl fejessel egyenlített, majd a győztes gólt Rondon szerezte a hajrá kezdetén. Sokat nem számított, az orosz csapatnak ekkor is még két gólra lett volna szüksége a továbbjutáshoz. Mindenesetre az új edző, André Villas-Boas remekül mutatkozott be.

    Borussia Dortmund vs. FK Zenit St. Petersburg összefoglaló

    A BL-nyolc pedig bombaerős lett, és a pénteki sorsoláson bárki kaphat bárkit: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Chelsea, Manchester United, PSG.

    Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

    Borussia Dortmund (német)-Zenit (orosz) 1-2 (1-1)
    gól: Kehl (38.), illetve Hulk (16.), Rondon (73.)
        Továbbjutott: a Borussia Dortmund 5-4-es összesítéssel.

    Manchester United (angol)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 3-0 (2-0)
    gól: Van Persie (25., 45., 51., az elsőt 11-esből)
        Továbbjutott: a Manchester United 3-2-es összesítéssel.

  • Sőt, ez inkább feltámadás volt, mint túlélés. Van Persie triplájával kiütötték az Olympiakoszt és bejutottak a negyeddöntőbe.

  • A Borussia is a legjobb nyolc között, bár 1-2 a vége, egyáltalán nem bánják.

  • Hubocan fekszik a földön, a fejéből pedig ömlik a vér - Lewandowski térdével találkozott, nem volt benne szándékosság, de borzasztóan fest, ahogy csupa vér az arca.

  • Hátulról kapott egy nagyot a combjára Manolasztól, jól jön a Unitednek ez a pár perc ápolás, mert megy az idő. A hollandot hordágyon vitték le, ha komoly a sérülés, az nagy áldozat a Manchesternek.

  • Felívelésekkel próbálkoznak, és odáig jó is, hogy magasabbra mennek fel, mint az angolok védői, de a pontossággal már bajnok vannak.

  • Tud-e komoly hajrát indítani akár az Olympiakosz, akár a Zenit?

  • az Olympiakosznál, méterekkel tévesztik el egymást támadás közben, így nem lehet helyzetig jutni.

  • Valamivel aktívabbak a második gól óta, a Dortmund nem nagyon akar már kinyílni, nehogy nagyobb baj legyen a kitámadásból.

  • Borzasztóan néz ki az ecuadori még a mérkőzés elején történt összefejelése miatt, Ashley Young váltja a szélsőt 13 perccel a vége előtt.

  • újra vezetéshez jut a Zenit. Most Rondón talált be, fejjel, nagyon közelről, picit gyanúsnak tűnt, de nem volt les. 2-1 az oroszoknak, még kettő kéne 15 perc alatt, hogy továbbjussanak.

    Pedig a Dortmund pont egyre nagyobb fölényben volt, sorra dolgozták ki a helyzeteket, erre mégis ők kaptak gólt.

    Jose Rondon gólja
  • A végéig megint szép akciót vitt az Olympiakosz, de a lövés pontosan középre ment, ahol De Gea könnyedén hárított.

  • Ugyanazt, amit az első félidőben: szépen elviszik a tizenhatosig, majd elrontják az utolsó passzt, amivel valaki kiléphetne. Egyáltalán nem értik egymást, hogy kinek merre kéne mozognia.

  • Hernan Perez - lesről - fejelhetett nagyon közel a kapuhoz, de bőven mellé bólintotta, pedig ennél nagyobb helyzetet kitalálni is nehéz.

  • Dominguez szabadrúgása megpattant a sorfalon, ráadásul pont van Persie fején, De Gea nem ért volna már vissza, de szerencséjükre a kapu mellé tartott a labda.

  • Van Persie most szabadrúgásból, fantasztikus meccse van a hollandnak. Ezzel eldőlt, hogy hosszabbítás már biztosan nem lesz.

    Robin van Persie szabadrúgásgólja
  • Szolgálati közlemény: A lengyelnek ki kell majd hagynia a negyeddöntő első mérkőzését, mivel sárga lapot kapott. Egyelőre továbbjutásra állnak, a sorsolás pedig péntek délben lesz majd.

  • Van Persie második gólját szerzi, de Rooneyé az érdem. Az angol nem jól vette le, de egy görög védőtől visszapattant elé, azonnal középre passzolta a hollandnak, aki az ilyen ziccereket nem szokta elrontani. 2-0, összesítésben 2-2, a második félidő egy teljesen új meccs lesz.

    Robin van Persie második gólja
  • Az orosz kapus messze a tizenhatoson kívülre rohant ki, hogy felszabadítson, de Lewandowskit is eltalálta. A lengyel hatalmasat kapott, de úgy tűnik, az ápolás megtette hatását és tudja folytatni.

  • Az Olympiakosz vitt végig egy kontrát, de a végén kétszer is De Gea hárított bravúrral. A második volt a nagyobb, a róla kipattanó labdát kellett azonnal hárítania, de megoldotta.

  • Kehl talál be egy fejessel, nagyon messziről érkezett a középpályás, lefejelte a földre, Malafejev nem tudta kiöklözni. 1-1, összesítésben 5-3, már négy kellene a Zenitnek a továbbjutáshoz.

    Sebastian Kehl gólja
  • Centikkel ment el a kapufa mellett az orosz lövése. Fölényben a Zenit, de azért a Dortmundnak is vannak helyzetei, és ne feledjük a 2-0 még mindig kevés lenne az oroszoknak.

  • Evra fejelt, a spanyol kapus pedig elképesztő reflexszel tudott belekapni még a labdába, hogy a felső kapufa fölé üsse azt.

  • Nagyon sokat van a Zenit a németek kapuja előtt, de nem mozognak eleget a tizenhatoson belül ahhoz, hogy feltörjék a Dortmund védelmét. Persze ennyi támadásból bármikor összejöhet egy gól, de egyelőre stabil védekezik a Borussia.

  • A holland vállalta, kőkeményen lőtte be balra, összesítésben 1-2 ezzel.

    Robin van Persie tizenegyese
  • Holevasz lökte fel van Persie-t, be is fújták, hiába reklamál a görög. Hatalmas lehetőség a zárkózásra.

  • Remek iramú a mérkőzés, a Manchester United úgy nyom, mintha már a hajrában lennénk, sorra jönnek a helyzetek, a görög védelem pedig meg-megzavarodik. A szögletek, beívelések egészen komoly gondot okoznak nekik például, erre tudnak építeni az angolok.

  • Manchesterben is vannak izgalmak, Rooney fejelt óriásit, a görögök kapusa azonban valahogy kapufára tudta tolni, a kipattanót pedig kétségbeesetten felszabadították, marad a 0-0 egyelőre.

  • Most sem játszották át a védelmet, mégis gól. Hulk mutatta meg, hogy mire képes, keresztbe mozogva, majdnem sprint közben lőtt egy hatalmasat, egyszerre csavarodott kifelé és csapódott le a labda, Weidenfeller nem is védhette. Hatalmas találattal vezet a Zenit.

    Hulk gólja | Bajnokok ligája 2014
  • Össze-vissza mennek a passzok, pont az ellenkező irányba, mint amerre a csatár mozog, vagy épp teljesen feleslegesen túl szép megoldást választanak. 2-4-nél nem nagyon van idő és lehetőség ezekre, az látszik, hogy nem sokra mennek a felállt dortmundi védelem ellen.