Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legprosztóbb taktikai szabálytalanság

2014.03.21. 13:56

Az Anzsi Mahacskala az utolsó pillanatig hitt a továbbjutásban, és küzdött is, hogy folytathassa az Európa Ligában, de a nagy akarásból csak a durva szabálytalanság jött össze. 

Az Alkmaar otthon 1-0-ra nyerte a nyolccadöntőt, így az Anzsi nem volt teljesen esélytelen a továbbjutásra. A meccs azonban még a 90. perc után is 0-0 volt, a hazai csapatnak kockáztatnia kellett, hogy legalább a hosszabbításig eljusson.

A ráadás perceiben még a kapus is előrehúzodott, hogy begyötörjön a csapat egy gólt, de ez nem jött össze, sőt az Alkmaar kontrázhatott.

Kerzsakov kapus nem volt sehol, simán lefutották a hollandok. Steven Berghuis vihette az üres kapura a labdát, de lövésig már nem jutott a 93. percben. A visszazáró Mkrtcsjan beleszállt hátulról. A játékvezető azonnal piros lapot adott a szabálytalanságért. Nem tudni, miért volt ilyen durva az örmény. Valószínűleg azzal számolt, hogy a hátralévő egy percben csapata két gólt már nem tudna behozni, de ha megakadályoz egy gólt, még ha ki is állítják, egyet a társai még akkor is begyötörhetnek a hosszabbításért.

Vagy azzal számolt, hogy a döntetlen jobban fizet neki, és ezt be is biztosította. Maradt a 0-0.