Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ronaldo összeesküvésre fogja a vereséget

2014.03.24. 10:22

A Real Madrid–Barcelona lefújása után Alberto Undiano játékvezető került a főszerepbe, aki három tizenegyest fújt be, Sergio Ramost pedig szűk fél órával a vége előtt kiállította. A Real-hátvéd a 3-4-es vereség után egyből nekitámadt a bírónak.

„Remélem, hogy Undiano soha többet nem vezet nekünk. A Nou Campban és itt is mindig ilyenek történnek. Hozzá sem értem Neymarhoz. Ha izgalmasabb bajnokságot akartak, akkor megkapták” - vélte a spanyol védő, és utóbbi gondolatával Cristiano Ronaldo is egyetértett. „Egyes emberek nem akarták, hogy mi nyerjük, a Barcelona pedig már most elbukja a bajnokságot. Elég régóta vagyok itt, hogy tudjam, sokakat zavar, ha a Real Madrid nyer. Féltékenyek, emiatt pedig nem egyenlőek a feltételek.”

Ronaldo szerint feltűnően sokat hibázott Undiano, aki helyett sokkal jobb bírót kellett volna kirendelni a mérkőzésre, arra azonban nem tért ki, hogy az ő tizenegyese előtt is tévedett a bíró, hiszen Daniel Alves a tizenhatoson kívül buktatta őt.

Carlo Ancelotti, a madridiak edzője náluk azért diplomatikusabb volt, csak annyit mondott, hogy újra nyílt lett a bajnokság, és a Sevilla ellen mindenképp javítaniuk kell. „Lehet, hogy egy-két döntése ellenünk volt, de már nem ezzel kell foglalkoznunk. A Ramos ellen befújt büntetőt nem láttam, de az, pontosabban a kiállítás volt a meghatározó pillanat.”

Ancelotti amiatt sem aggódik, hogy a bajnoki szezonban sem a Barcelonát, sem az Atlético Madridot nem sikerült legyőzniük, sőt, azt is elismerte, hogy mindkét csapattól jogosan kaptak ki az első meccsen, ám a vasárnapi meccs a kezükben volt 3-2-nél.

Tata Martino szintén a bajnokság további szakaszával foglalkozott, kiemelve, hogy sokan már leírták, halottnak tekintették csapatát, mely most újra ott van a versenyben, hiszen az első három csapat között egy pont van csak, ezzel újrakezdődött a szezon. A tizenegyesek kapcsán a Barca-edző is diplomatikus maradt, a kiállítást érő megmozdulást szabálytalannak találta, de a másik két esetet nem látta, így azokról nem nyilatkozott..

Ezen a téren Xavi volt a legelnézőbb a bíróval, szerinte mind a három tizenegyes teljesen jogos volt, míg az újabb rekordokat döntő Messi csapata erejét méltatta, mely mindig a legfontosabb mérkőzéseken nyújtja a legjobbat. „Nagyon szoros lett az állás, már nem szabad hibáznunk” - foglalta össze tömören a mesterhármast rúgó argentin.