Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

70 méter szóló után miért is ne lőjön gólt?

2014.03.26. 19:14

Ha valaki ránéz a Premier League állására, meglepődve láthatja, hogy az Everton olyan csapatokat előzve áll az ötödik helyen, mint a nyáron 100 millió font fölött költő Tottenham, vagy épp a tavalyi bajnok Manchester United.

Ez pedig pont az olyan játékosok miatt van, mint a 20 éves Ross Barkley, akinek remek szezonja van. A középpályás öt gólnál jár a bajnokságban, amivel a harmadik legeredményesebb játékos a liverpooli csapatban Romelu Lukaku és Seamus Coleman mögött.

A legutóbbi, keddi találata pedig egészen parádésra sikerült, hiszen egy Newcastle United-szöglet után, jó 70 méteres sprint végén szerzett vezetést csapatának. Barkley valamivel saját félpályájának közepe előtt vehette át a labdát, és úgy indulhatott meg a jobb oldalon, hogy csak egy védő volt előtte.

A tizenhatoshoz érve keresztbe vágott, egy védőt elfektetett, másik hármat egyszerűen lefutott labdástul, majd szédületes erővel bombázott a felső kapufa alá, ahova Tim Krul kapusnak esélye sem volt felérni. "Miért is ne?" - reagált a brit kommentátor a szenzációs találatra.

Barkley gólja után még Lukaku és Leon Osman is betalált, így az Everton 3-0-ra nyert idegenben, és az ötödik helyre ugrott a bajnokságban. Hat ponttal veri a 7. helyezett Manchester Unitedet, ami ráadásul eggyel többet is játszott. A MU-t a tavalyig Everton-menedzser David Moyes edzi.