Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Kapusgólt vettek el a kis Schmeicheltől?

2014.03.26. 16:09

A kapus Kasper Schmeichel lehetett volna a megmentő csapata, a Leicester City kedd esti bajnokiján: a United legendás kapusának fia 1-0-s Yeowil-vezetésnél ment előre egy támadásnál.

Bent volt a fejese?

  • 212
    Igen
  • 28
    Nem

Az angol másodosztályt vezető Leicester meglepetésre vesztésre állt az utolsó percekben a kiesés ellen harcoló Yeowil ellen otthon, ezért rohant fel a 92.-ben Kasper Schmeichel is, ráadásul remek ütemben, egy beadást szépen fejelt kapura. A labda pedig úgy tűnt, hogy a gólvonal mögé vágódott a lécről, a bíró mégsem adta meg. A hazaiak szerencséjére a kipattanón ott volt Chris Woods, aki bekotorta a labdát, így meglett az egyenlítés.

A visszajátszás alapján úgy tűnik, a fiatal Schmeichel fejese bent volt. 

Apjának, Peter Schmeichelnek a Manchester United kapusaként több emlékezetes kapu előtti megmozdulása is akadt, gyakran ment előre vészhelyzetben. Még 1995-ben, egy UEFA Kupa-meccsen, a Rotor Volvograd ellen egy szögletnél rohant fel fejelni, be is bólintotta a labdát. 

Már nem volt a Unitednél, amikor a leglátványosabb gólját szerezte, az Aston Villa kapusaként az Evertonnak egy szöglet után, kapásból vágta be. Ez volt amúgy az első Premier League-gól, amit kapus szerzett. 

Az öreg Schmeichel pályafutása során tizenhárom gólig jutott, fiának egyelőre még várnia kell az elsőre, de kedd este már nagyon közel járt hozzá.