Natália
1 °C
7 °C

Befejezheti a bajnokságot az Újpest

2014.03.27. 22:28

Az Újpest FC Kft. mellé kirendelt ideiglenes vagyonfelügyelő hozzájárult az indulási jog átruházásához, az UTE beadta a szükséges dokumentumokat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságának.

A bizottság hozzájárult, hogy az Újpesti TE sportszervezete az Újpest FC Kft. sportszervezete által az Újpesti TE sportszervezetére átruházott 2013-2014. évi NB I-es labdarúgó-bajnokság és a Magyar Kupa indulási jogait a benyújtott nevezés és NB I-es Klublicenc alapján az Újpest 1885 Futball Kft. sportszervezetére 2014. március 27. napjával átruházza – közölte honlapján az MLSZ.

Nincs akadálya, hogy a csapat hétvégén is játsszon az élvonalban.

Az ügy háttere: az UTE azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez, hogy a licencjogot átvinné a futballklubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet tulajdonos szerint a labdarúgóklub offshore-cégek hálójába került, az érintett, a korábbi klubvezetőkhöz köthető cégek pedig felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?