Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Mondd meg az igazat, nem kapsz sárgát

2014.03.31. 10:40

Az olasz Nicola Rizzoli bíróként már megjárta a világbajnokságot, vezetett két BL-döntőt, de hazai terepen neki is nehéz dolga van. A vasárnapi Sassuolo–Roma olasz bajnokin az egyik Roma-védő a földre vitte a hazaiak támadóját, Nicola Sansonét a tizenhatoson belül, legalábbis így látta a játékvezető, úgyhogy büntetőt ítélt. Ezután szabadultak el az indulatok. 

Mindkét csapat tombolt, a rómaiak az ítélet miatt, a Sassuolo játékosai pedig azért, mert nem kapott piros lapot a szabálytalanságot elkövető Benatia. A vendégek szerint a bíró ezután konzultált Sansonével, mi történt valójában, majd asszisztensével is megbeszélte az esetet.

„Azt kérte Sansonétól, hogy mondjon igazat, és nem fog neki sárga lapot adni műesésért. Erre mi berágtunk, mert egyszerűen nem kérhet ilyet egy olyan csapat játékosától, amely a kiesés ellen harcol. Sansone azt mondta, hogy megcsúszott, de előtte meghúztam a mezét, ezután a bíró úgy döntött, nem ad büntetőt” - mesélte Benatia a mérkőzés után.

A Roma így is nyert 2-0-ra idegenben, edzőjük az esetről azt mondta, a bíró helyesen járt el. „A segítője büntetőt jelzett, ő viszont azt kérte Sansonétől, hogy mondjon igazat. Az őszinteség mindennél többet ér, dicséret jár a Sassoulo-játékosnak” - mondta Rudi Garcia.

A fővárosi klub őrzi második helyét a bajnokságban, a Sassuolo öt pontra van a bentmaradást érő helytől hét fordulóval a vége előtt. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!