16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Szerbia 2
Svájc 3
974 Stadion G csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Kamerun 0
Brazília 0

Csak 1 méter magasak, de bárkit legyőznek

2014.04.08. 09:26

A Gigantes do Norte - vagyis az Észak óriásai csapat Brazíliában , a kapus kivételével, kizárólag törpe növésű játékosokból áll, akik amellett, hogy imádnak focizni és jók is benne, az előítéletek ellen harcolnak.

A csapat egyik legjobbja, a 27 éves Casermiro Ribeiro - becenevén Wagner Love - mindössze 99 centiméter magas, de ez sem gátolja abban, hogy 30 ezer néző előtt játszon. „Az emberek mindig meglepődnek, hogy mennyire jók vagyunk” - mondja a 2006-ban alapított csapat játékosa, aki már a kezdetektől náluk játszik.

A Gigantes do Norte rendes méretű pályán játszik, rendes méretű kapukkal, az egyetlen szabály, melyen változtattak, hogy náluk a sorfalban egymás nyakába is ülhetnek a játékosok.

Észak óriásai

A játékosok rendes fizetést kapnak a csapatnál, de emellett szakképzést is, hogy karrierjük végén el tudjanak helyezkedni. Az edzőjük, Max Goiano szerint ráadásul olyan jók, hogy ha páran nem törpének születnek, akár profi játékos is lehetne belőlük.

Bár rengeteg szurkolója van a csapatnak és kisebb fajta kultusz övezi őket, egyelőre nem sikerült egyetlen neves brazil válogatottal sem találkozniuk, ezért az a vágyuk, hogy eljuthassanak a 2014-es világbajnoki döntőre, hogy láthassák kedvenceiket.  • Hírek
  • Hírek