Fülöp, Evelin
EUR 392,51 Ft
USD 367,50 Ft
13 °C
27 °C

Bort olyan drágán nem vesz, mint Sir Alextől!

2014.04.16. 20:25 Módosítva: 2015.05.04. 01:15

Sir Alex Ferguson, a Manchester United exedzője elárverezteti értékes, több mint hárommillió fontra (1,1 milliárd forint) becsült borgyűjteményét - írja az MTI.

A londoni Christie's aukciós ház szerdai közlése szerint a gyűjtemény egy része náluk kerül kalapács alá.

Az árverést három részben tartják: május 24-én Hongkongban, június 5-én Londonban, június 9. és 23. között pedig online aukción lehet licitálni az értékes borokra.

Az egyes üvegek értéke 300 és 65 ezer font (mintegy 112 ezer és 24 millió forint) közötti összegre tehető. A borritkaságok mellett futballemléktárgyakat, például a Manchester United játékosai által dedikált mezeket is árverésre bocsátanak.

Ferguson szerdán a borok gyűjtését "élete szenvedélyének" nevezte. Elmondta, akkor támadt benne érdeklődés a borok iránt, amikor egyszer Franciaországban járt játékosnézőben. "Most, hogy nyugdíjba vonultam, már személyesen utazhatok el azokhoz az emberekhez és azokra a tájakra, akik és amik lángra lobbantották ezt a szenvedélyemet. Ezért adom el gyűjteményem nagy részét" - fogalmazott Ferguson.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás