Bayern München-Real Madrid 0-4

2014.04.29. 20:47

A Madrid 5-0-s összesítéssel került a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Chelsea-vel vagy az Atletico Madriddal játszik. Cristiano Ronaldo 16 BL-góljával rekordot döntött.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az elmúlt napokban elhunyt Tito Vilanovára és Vujadin Boskovra emlékeznek a stadionban.

  • Fehérben a Real, pont mint múlt szerdán Madridban.

  • Az idei BL-ben átlagosan 69,6 százalékot van náluk a labda. Madridban 72 százalékban birtokolták (az Opta mérése szerint), ilyen fölény talán nem lesz Münchenben.

  • A holland szélső 16 gólt lőtt a Bayern játékosaként a BL-ben, 12-t az egyenes kieséses szakaszban - tudja, mikor a legfontosabb egy találat. Az első mérkőzésen Coentrao (és Isco) jól szorították ki a szélre, hogy a gyengébb jobb lábát kelljen használnia. Ha befelé próbált törni, hogy ballal lőhessen, Xabi Alonso állta az útját.

  • A Real Madrid 33 gólnál jár idén a BL-ben, vagyis már csak kettővel marad el a saját maguk és a Barcelona által tartott 35 gólos rekordtól (a maximum 13 meccses rendszerben.) Mindkét csapat a 2011-12-es sorozatban rúgott 35-öt, annak ellenére, hogy kiestek az elődöntőben.

    Cristiano Ronaldo is egy 2011-12-es gólcsúcsot ért be, akkor Lionel messi jutott 14 találatig. Vagyis a portugálnak elég egyetlen találat ahhoz, hogy egyedüli csúcstartó legyen. A csoportkörben szerzett 9 góljával az a rekord már az övé, Ruud van Nistelrooytól vette el.

  • A Bayern München vezetőedzője a legutóbbi 12 Bundesliga-mérkőzésén átlagosan 5 helyen változtatott a kezdőcsapatán. Megtehette, hiszen a bajnokságot már régen megnyerték, így volt lehetősége mindenkit kellő mértékben pihentetni.

  • Guardiola soha nem kapott ki hazai pályán a BL egyenes kieséses szakaszában, pedig már 14 ilyen meccse volt. Ancelotti viszont soha nem kapott ki a Bayern ellen még, 5 győztes meccse és 2 döntetlenje van az olasznak.

  • A Bayern a legutóbbi 24 BL-meccséből 20-at megnyert. Ha így nézzük, akkor nagyon jók, viszont ha hozzátesszük, hogy a legutóbbi 3-ból csak 1-szer nyertek (a Manchester United ellen 3-1-re), az már nem mutat ennyire jól.

    A Real Madrid a legutóbbi 23 idegenbeli BL-mérkőzéséből csak ötöt vesztett el, abból négy viszont Németországban volt.

  • Idén 55 mérkőzést játszott eddig a Real Madrid, ebből mindössze hármon nem szerzett egyetlen gólt sem: az Atlético Madrid ellen otthon, illetve az Olímpic Xátiva és a Borussia Dortmund ellen idegenben. Vagyis a mérkőzések 94,5 százalékán gólt szerzett a Real.

    Ezeken a meccseken csak 30 percet játszott együtt Cristiano Ronadlo, Benzema és Bale, vagyis a legerősebb támadóhármas. Ha egyszer betalál a Madrid, a Bayern Münchennek már három gólt kéne szereznie a továbbjutáshoz.

  • 2000-ben és 2002-ben is BL-t nyert a Real Madrid, ráadásul mindkétszer ki kellett ejteniük a Bayern München. Mindkétszer 3-2 volt az összesített eredmény, vagyis ha folytatódik a történelmi sor, ma 2-2-t játszik a két csapat Münchenben.

    • Bayern München: Mario Mandzukic
    • Real Madrid: Sergio Ramos, Xabi Alonso, Asier Illarramendi
  • Ha ma továbbjutnak, sorban harmadik, öt év alatt pedig a negyedik BL-döntőjükben szereplhetnek. A triplázás utoljára a Juventusnak sikerült, még 1996-98 között, de az olaszok kettőt elvesztettek a három döntőből.

  • Sorban negyedszer van ott a spanyol csapat az elődöntőben, de az elmúlt három évben mindig vereséggel kezdték a párharcot. 2011-ben a Barcelona (0-2), 2012-ben a Bayern München (1-2), míg tavaly a Borussia Dortmund (1-4) verte őket az elődöntő első meccsén.

  • A hírek szerint a nyári világbajnokság után Louis van Gaal lesz a Manchester United vezetőedzője, a holland pedig már el is kezdte összegyűjteni, hogy kiket szerezne meg a lengendás angol klubhoz. A lista élén két német, a dortmundos Marco Reus, illetve a ma a Bayern kezdőcsapatába nevezett Toni Kroos található.

  • Egyedül 1976-ban nem szereztek gól a Bayern ellen idegenben, túlzásba azonban sosem vitték. A másik kilenc meccsből nyolcszor is csak egyetlen gólt szereztek, egyszer tudtak duplázni. Ráadásul ötször volt 2-1 a Bayern javára, messze ez az eredmény fordult elő legtöbbször - legutóbb, 2012-ben is, amikor végül tizenegyesekkel ment tovább a német csapat. Viszont a 2-1 ma elég lenne a spanyoloknak.

  • 10-szer fogadták a BL-ben (vagy BEK-ben) a Real Madridot eddig és még nem kaptak ki tőlük. Önmagában már ez is lenyűgöző lenne, de az, hogy kilencszer nyertek és csak egy döntetlenjük volt a Real ellen, az elképesztő.

    Hazai pályán csak egyszer kaptak ki spanyol csapattól, amikor a 2002-03-as sorozatban 3-2-re nyert ellenük a Deportivo. Ezt leszámítva 15 győzelmük és 5 döntetlenjük van Münchenben spanyol ellenfelekkel szemben.

  • Az nem volt kérdés, hogy elöl a Bale, Benzema, C. Ronaldo (BBC) sor kezd, az viszont igen, hogy a középpályán Isco, vagy di Maria kezd majd. Utóbbi kapott lehetőséget Ancelottitól, íme a Real kezdője:

    Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Alonso, Modric, Di Maria - Bale, Benzema, Ronaldo.

    real.png
  • Ebben az összetételben és várható felállásban kezd a Bayern München:

    Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger, Kroos - Robben, Müller, Ribery - Manzukic.

    bayern.png