Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Mourinho Barcájának bombázott Vilanova

2014.04.29. 10:37

A múlt héten meghalt Tito Vilanova a Barcelonával lett sikeres edző, mindenki ezzel a klubbal azonosította, de volt olyan, hogy Vilanova játékosként éppen a Barcelonának lőtt gólt, amit akkor először éppen José Mourinho vezetett.

1998. március 24-én a Katalán Kupa elődöntőjében a Barcelona a 2011-ben megszűnt Unió Esportiva Lleida csapatával játszott. A kiscsapat 2-1-re kikapott, a góljukat Vilanova lőtte. Nem volt egyszerű dolga, az ötösről vágott a léc alá egy szabadrúgást úgy, hogy szinte a komplett Barca a gólvonalon állt. Köztük Vilanova későbbi főnöke és barátja, Pep Guardiola.

Vilanova gólja a Barcelonának

Ráadásul ezen a meccsen debütált két későbbi Barca-alapember, Carles Puyol és Xavi Hernandez is. A kapuban pedig Carles Busquets, a most a klubban futballozó Sergio Busquets apja kezdett. A gólt már a helyére beállt Vitor Baia kapta.

A Barcelona vezetőedzője ekkor Louis van Gaal volt, de erre a meccsre átadta a csapatot segítőjének, José Mourinhónak. A portugál a meccs utáni nyilatkozatban ki is emelte, hogy milyen hasznos volt, hogy bizonyíthattak a fiatalabb játékosok.