Konrád
5 °C
17 °C

C. Ronaldo eszét csak a memóriája veri

2014.04.30. 10:16

A Real Madrid és Cristiano Ronaldo is gólrekordot döntött Münchenben, amikor 4-0-ra verték a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a Bayernt. A spanyol csapat 37 gólnál jár az idei szezonban (az eddigi rekord 35 volt), míg a portugál 16. gólját lőtte meg a 90. percben.

Elképesztően okos szabadrúgás volt, tudta, hogy a sorfal fel fog ugrani, alattuk bombázott a jobb alsó sarokba. Manuel Neuernek esélye sem volt, meg is lepte a lövés és későn is látta meg, de sok ezen már nem múlt, hiszen a Real az első 30 percben eldöntötte a továbbjutást.

C. Ronaldo szabadrúgásával 4-0

Cristiano két Barcelona-játékostól vehette az ötletet, hiszen korábban Rivaldo és Ronaldinho is szerzett már így gólt a BL-ben. Az év elején visszavonult ballábas zseni még 2000-ben, a Milan ellen talált be hasonló módon. Rivaldo mindig is a lapos távoli lövéseiről volt híres, elképesztő érzékkel találta meg a labdával az utat valamelyik alsó sarokba, de ahogy ellőtte a Milan sorfala alatt, az elképesztő volt.

Rivaldo a Milan ellen

Hat évvel később egy másik remek brazil középpályás, Ronaldinho is így szerzett gólt a Bajnokok Ligájában. Ő a Werder Bremen elleni 2006-os csoportmeccsen talált be, és akárcsak Rivaldo, ő is a bal alsót választotta.

Ronaldinho lőtte el a Werder-sorfal alatt