A Manchester United angoljainak helye megkérdőjeleződött a világbajnokságon

2014.05.04. 16:14

Roy Hodgson, az angol futballválogatott kapitánya szerint a Manchester United játékosainak nincs istenadta joguk (bérelt helyük) a válogatottban.

Konkrétan Michael Carrick, Danny Welbeck, Phil Jones, Chris Smalling, Ashley Young és Tom Cleverley rettenetes szezont tudhatnak maguk mögött a klubjukkal, Hodgson úgy véli, ez kihatással lehet a válogatottra is. Előbbi kettő állandó játékosa volt Angliának a vb-selejtezőkben, de most már egyáltalán nem biztos, hogy ott lesznek a brazíliai kezdőben.

„A Manchester United azon kevés klub egyike, amelyben angol futballisták játszanak, és ezeknek a játékosoknak el kell fogadniuk, hogy a saját karrierjük nagyban a klubjuk lehetőségeihez van kötve” - mondta. Ha nem megy jól a klubnak és nem megy jól azon belül a játékosoknak sem, miközben más klubokban a játékosoknak különösen jól megy, az azt jelenti, hogy veszélybe kerül a válogatottság - indokolt Hodgson.

A Manchester United szörnyű szezont tudhat maga mögött, tavaly távozott Alex Ferguson, aki földije, David Moyes személyében kijelölte utódját. A Manchester United azonban a bajnokságban még az ősszel leszakadt az élbolytól, januárban kiesett az FA kupából, majd a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőben kiverte a Bayern München. Ezután kirakták Moyes szűrét, jelenleg a klub legendás focistája Ryan Giggs vezeti a bajnokság 7. helyén álló csapatot, amely először az elmúlt években nem indulhat egyetlen nemzetközi kupában sem. 

Hodgson egyedül Wayne Rooneyt említette, mint akinek helye van a válogatottban, de a többiek nemcsak a brazíliai kezdőből, de a keretből is kimaradhatnak. Az angol szövetségi kapitány május 12 után nevezi meg a világbajnokságon szereplő játékosait.   • Tippek
  • Bankszámla