Eldőlt: Van Gaal 3 évig a ManUnited edzője

2014.05.19. 15:18 Módosítva: 2014.05.19. 18:02

A Manchester United megerősítette, hogy a nyári futball-vb után Louis van Gaal lesz a csapat vezetőedzője, a tornán a holland válogatottat irányító szakember három évre írt alá.

Alkalmazzák az utóbbi hetekben átmenetileg irányító klublegendát, Ryan Giggset az edzői stáb tagjaként, ahogy Frans Hoek és Marcel Bout is ott lesz a csapatban. Van Gaal azt nyilatkozta, nagy megtiszteltetés számára, hogy a világ egyik legjobb klubját irányíthatja.

Giggs hétfő délután azt is bejelentette, hogy nem folytatja játékos-pályafutását, a jövőben segédedzőként dolgozik majd tovább, és alig várja, hogy a rutinos holland szakembertől tanuljon.

A hatvankét éves Van Gaal korábban az Ajax, a Barcelona és a Bayern München edzője is volt, mindhárom csapattal bajnokságot nyert. 

A klub közleménye szerint Louis van Gaal megszerzésével az egyik legjobb menedzsert szerezték meg, aki rengeteg dolgot elért már karrierje során, a bajnokságban csak 7. helyen végzett Manchester Unitednél pedig új fejezetet nyithat.   • Hírek
  • Bankszámla