Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kabát Péter valamelyik gólja lett a legszebb az idén

2014.06.02. 14:01

A magyar futballbajnok Debrecen középpályása, Szakály Péter lett az év játékosa, Kondás Elemér pedig az év edzője az OTP Bank Liga RangAdó elnevezésű díjátadó gáláján.

Az év bírója Andó-Szabó Sándor lett. A fair play-díjat tavalyhoz hasonlóan az MTK Budapest kapta, míg az év felfedezettje az ezüstérmes Győri ETO FC tehetsége, Kalmár Zsolt lett, aki a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar csapatnak is kulcsjátékosa.

A női NB I. legjobb játékosának a Viktória osztrák légiósát, Heike Manhartot választották, aki többek között húsz góljával érdemelte ki az elismerést. Az év felfedezettje a felnőtt válogatottban tavaly 15 évesen és 5 hónaposan bemutatkozó ferencvárosi Kaján Zsanett (Ferencváros) lett.

Az OTP Bank Liga gólkirályának járó Deák Ferenc-díjat 18 találattal a paksi Simon Attila és 2010 után másodszor - de először magyarként - a Videoton szerb születésű csatára, Nikolics Nemanja érdemelte ki.

A magyar szövetség szakmai bizottsága által odaítélt nyolc díj mellett kettő közönségszavazással dőlt el: a legszebb gólért járót és - akárcsak tavaly - a legjobb magyar játékos címet az újpesti Kabát Péter kapta. Az Újpest támadója szerényen elmondta: úgy érzi, hogy nem ő szerezte az elmúlt év legszebb gólját, de ha már így alakult, köszönetet mond azoknak, akik rá voksoltak. Kabát Péter néhány másodperc múlva duplázott, ezúttal Blayer Zsófia szólította a színpadra az év játékosa díj átvételéhez, rá szavaztak ugyanis a legtöbben a szurkolók közül ebben a kategóriában, írta az mlsz.hu.