Ödön
1 °C
11 °C

Így vitte volna Messit a spanyol válogatott

2014.06.03. 11:35

Lionel Messire lecsapott volna a spanyol válogatott, amikor már a Barcelonában futballozott, derül ki az argentin sztár hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből.  

„Még jóval fiatalabb voltam, amikor nagyon vártam, hogy az argentin szövetség felvegye velem a kapcsolatot. Ekkor keresett meg, nem hivatalosan, a spanyol szövetség, hogy lenne-e kedvem a spanyol válogatottban futballozni. De én mindig csak az argentinokat akartam, mert szeretem a hazámat" - mesélt Messi a megkeresésről. Azzal is tisztában van, hogy többen támadták, mert nem teszi magát eléggé oda a válogatottért, és a himnuszt sem szokta énekelni. „Rosszul esett, hogy hazajöttem játszani az országért, erre sokan támadtak".

Messi 16 évesen, első Barca-meccsén
Messi 16 évesen, első Barca-meccsén

Sokáig egyébként nem kellett várnia az argentin behívóra, 2005-ben, pont Magyarország ellen mutatkozott be 18 évesen, de csak két percet töltött a pályán, mert Markus Merk bíró kiállította. 

A spanyolok nemrég egy másik sztárra le is csaptak, az atléticós Diego Costa felkészülési mérkőzésen szerepelt is hazája, Brazília válogatottjában, de miután a spanyol szövetség megkörnyékezte, döntött, hogy inkább a 2010-es világbajnok csapatot választja. Del Bosque szövetségi kapitány el is vitte a csatárt a vb-re, annak ellenére, hogy sérült.  Az első meccsre viszont egészséges lesz, állítják.

Messi a könyvben arról is írt, mekkora szurkolója volt az argentin válogatottnak gyerekkorában, mindig megnézte őket a tévében. Óriási csalódásként élte meg, amikor 2002-ben kiestek a vb-ről, az argentinok azon a vb-n a csoportból sem jutottak tovább, Anglia és Svédország is megelőzte őket.

Most Messivel jó esélyük van a továbbjutásra, a bosnyákokkal, az irániakkal és a nigériaiakkal játszanak a csoportban. Sőt, vb-esélyesek is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?