István, Vajk
17 °C
34 °C

Így vitte volna Messit a spanyol válogatott

2014.06.03. 11:35

Lionel Messire lecsapott volna a spanyol válogatott, amikor már a Barcelonában futballozott, derül ki az argentin sztár hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből.  

„Még jóval fiatalabb voltam, amikor nagyon vártam, hogy az argentin szövetség felvegye velem a kapcsolatot. Ekkor keresett meg, nem hivatalosan, a spanyol szövetség, hogy lenne-e kedvem a spanyol válogatottban futballozni. De én mindig csak az argentinokat akartam, mert szeretem a hazámat" - mesélt Messi a megkeresésről. Azzal is tisztában van, hogy többen támadták, mert nem teszi magát eléggé oda a válogatottért, és a himnuszt sem szokta énekelni. „Rosszul esett, hogy hazajöttem játszani az országért, erre sokan támadtak".

Messi 16 évesen, első Barca-meccsén
Messi 16 évesen, első Barca-meccsén

Sokáig egyébként nem kellett várnia az argentin behívóra, 2005-ben, pont Magyarország ellen mutatkozott be 18 évesen, de csak két percet töltött a pályán, mert Markus Merk bíró kiállította. 

A spanyolok nemrég egy másik sztárra le is csaptak, az atléticós Diego Costa felkészülési mérkőzésen szerepelt is hazája, Brazília válogatottjában, de miután a spanyol szövetség megkörnyékezte, döntött, hogy inkább a 2010-es világbajnok csapatot választja. Del Bosque szövetségi kapitány el is vitte a csatárt a vb-re, annak ellenére, hogy sérült.  Az első meccsre viszont egészséges lesz, állítják.

Messi a könyvben arról is írt, mekkora szurkolója volt az argentin válogatottnak gyerekkorában, mindig megnézte őket a tévében. Óriási csalódásként élte meg, amikor 2002-ben kiestek a vb-ről, az argentinok azon a vb-n a csoportból sem jutottak tovább, Anglia és Svédország is megelőzte őket.

Most Messivel jó esélyük van a továbbjutásra, a bosnyákokkal, az irániakkal és a nigériaiakkal játszanak a csoportban. Sőt, vb-esélyesek is.