Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Giggs: Beültem a kocsimba és sírtam

2014.06.05. 21:58

A 40 éves Ryan Giggs 963 mérkőzés után felhagyott az aktív futballal, és jövőre Louis van Gaal asszisztenseként segíti majd a Manchester Unitedet az idén már négy meccsig edzőként is beugró walesi. Az utolsó meccs után nehéz pillanatokat élt át, a Life of Ryan: Caretaker Manager című dokumentumfilmben mesélt utolsó szezonjáról is.

„Leszálltunk a géppel a Manchester Airporton, megköszöntem és elbúcsúztam a játékosoktól, néhányuktól nagy valószínűséggel utoljára. Nem vagyok egy érzelgős ember, - legalábbis nem gondoltam volna, de éreztem, hogy be kell ülnöm a kint álló kocsimba. Beszálltam és elkezdtem sírni, nagyon elérzékenyültem. Úgy hiszem, ez a rajtam lévő nyomásnak és annak a keveréke volt, amit mondtam, hogy talán utoljára köszöntem el. Amikor kihajtottam a reptérről, a közlekedési lámpánál Nicky Butt mellém húzódott, arra gondoltam, nem engedhetem meg Buttynak, hogy tudjon a sírásomról, így csak odaintettem neki. Aztán másfelé néztem és vártam a zöldre. Most ez elég hülyén hangzik, de akkor egyáltalán nem tűnt annak" – mesélt Giggs az utolsó bajnokijáról.

Giggs játékosként szeretett volna többet kihozni magából David Moyes irányítása alatt is, de nem igazán sikerült neki, és ő is szenvedett a United eredménytelenségétől. Azt azonban nem sajnálja, hogy kipróbálta magát edzőként is. „Gondolkodás nélkül elfogadtam a menedzseri állást, mert ki volna az, aki elutasítana egy olyan lehetőséget, hogy a Manchester Unitedet irányítsa?"

Azért hamarosan találkozott a nehézségekkel is. „Ez olyan, mint amikor az első gyereked várod, nagyon készülsz rá, de addig a napig, míg meg nem születik, rájössz, hogy nem tudtál mégsem felkészülni rá. Alex Ferguson húsz éven keresztül mondogatta, várd ki amíg menedzser leszel és rájössz, milyen nehéz kijelölni a csapatot úgy, hogy jó játékosokat kell kihagynod. Én meg csak ültem ott, és mondtam: persze, persze, kit érdekel."