Ilona
17 °C
32 °C

Az eddigi pályaedző lett a Videoton edzője

2014.06.06. 16:11

A klubnál három éve pályaedzőként tevékenykedő, spanyol Joan Carrillo Milan váltja a portugál José Gomest a Videoton FC vezetőedzői posztján.

Burcsa Győző klubigazgató szerint a mostani helyzet azt kívánta, hogy olyan edzőt válasszanak, aki ismeri a Videotont és a sikerekhez vezető utat. Carrillo Paulo Sousa mellett részt vett annak a csapatnak a felépítésében, amely komoly eredményeket ért el a közelmúltban, írta az MTI.

„Meggyőződésem, hogy ennél jobban nem választhattunk volna. Joan ismeri a játékosállományt és tudja, hogy mely játékosokkal érhetők el a célok és kik nem tudnak a jelenleginél többet nyújtani” - fogalmazott.

Burcsa Győző közölte, hogy az edzővel kétéves megállapodást írtak alá. Jelezte, hogy a következő szezonban szeretnék kivívni az európai kupaszereplést.

Kérdésre elmondta, hogy az egyik pályaedző Nagy Mihály lesz. 

Joan Carrillo kijelentette: pontosan tudja, milyen új játékosokra van szükségük a sikerhez. Konkrét neveket nem említett, de jelezte, hogy a tárgyalások már folynak.

Joan Carrillo Milan 1968. szeptember 8-án született Barcelonában. Mielőtt 2011-ben, Paulo Sousa külön kérésére a Vidihez igazolt volna, Spanyolországban, az Espanyol együttesénél dolgozott előbb játékos-megfigyelőként, később pedig pályaedzőként.

José Gomes április végén jelentette be, hogy a szezon végén távozik a klubtól. A Videoton június 2-án erősítette meg közleményében, hogy a portugál trénerrel közös megegyezéssel szerződést bontottak. Szintén távozott a klubtól segítője, Jorge Mendonca pályaedző, valamint Joao Penedo videóelemző és Nagy Richárd fizioterapeuta is.