Aliz
6 °C
14 °C

Katar biztos: náluk marad a 2022-es vb

2014.06.09. 13:27

Miután már a FIFA szponzorai is magyarázatot követelnek a 2022-es katari futball-világbajnokságot övező korrupciós botrány miatt, a katari szervezők is közleményt adtak ki. 

"A 2018-as és a 2022-es világbajnokság ügyében egy vizsgálat zajlik, ebben mi teljes mértékben együttműködőek voltunk. A FIFA szabályainak megfelelően nem kommentáltuk a vizsgálattal kapcsolatos szóbeszédeket, és a jövőben is így teszünk. Katar azért nyerte meg a rendezés jogát, mert értékes pályázatot nyújtott be, biztosak vagyunk benne, hogy a nyomozás is ezt bizonyítja majd, és a 2022-es világbajnokság marad Katarban" - olvasható a katari szervezőbizottság közleményében. 

Az ügyben vizsgálodó FIFA-megbízott, Michael Garcia hétfőn zárja le vizsgálatát, jelentése néhány héten belül bizottság elé kerül. A futballszervezet éves kongresszusa kedden kezdődik Brazíliában, itt várhatóan nem lesz döntés a 2022-es világbajnokság sorsáról. Garcia a 2018-as vb-pályázatot is megvizsgálta, az oroszok rendezésével kapcsolatban is korrupciós vádak merültek fel. 

A Sunday Times lap információi szerint az ázsiai konföderáció (AFC) egykori elnöke, Mohamed bin Hammam ötmillió dollárt költött, hogy futballvezetőket vesztegessen meg a katari pályázat támogatásáért. Állítólag Vlagyimir Putyint, Franz Beckenbauert, sőt még a FIFA elnökét, Sepp Blattert is megkörnyékezték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?