A szurkolók fizetik Törőcsik rehabilitációját

2014.06.12. 13:09

Az UTE Baráti Kör egy éven keresztül állja a klub legendás futballistájának, Törőcsik Andrásnak az alapgyógykezelését, ha az agyműtéten átesett futballista vállalja a felé támasztott feltételeket, írja az MTI.

Az UTE és a szakosztályaként működő Baráti Kör sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a márciusban megoperált, 45-szörös válogatott játékost egy hónapja egy meg nem nevezett észak-magyarországi rehabilitációs intézetben kezelik. Az alapellátás költsége havonta 137 400 forint, melyet egy éven keresztül a tavaly novemberben - többek között karitatív teendők ellátásra életre hívott - Baráti Kör fizet.

Borsche Gábor, a szakosztály elnöke jelezte, feltételük, hogy az 59 éves Törőcsik alávesse magát a szigorú gyógykezelésnek, és erre garanciát egyrészt maga az intézmény, illetve Törőcsik nővére, Éva jelenti számukra, akivel megállapodtak mindenben.

Hozzátette, hogy a civil életben korábban problémákkal küzdő játékos kiegészítő kezelésekre is szorul a minél gyorsabb felépülés érdekében, ami további költségeket jelent. Borsche elmondta, hogy gyógymasszőrre lenne szükség, ami havi 80 ezer forintba kerül, ennek előteremtéséhez pedig a magyar labdarúgást és a Törőcsik Andrást szeretők segítségét kérik.

Törőcsik Éva jó hírekről számolt be öccse állapota az orvosok várakozásainál is gyorsabban javul, egyre erősebb és a közérzete is egyre jobb.

Őze István, az UTE elnöke emlékeztetett rá, több kísérlet is volt korábban arra, hogy Törőcsik életét normális vágányba tereljék, ám ez eddig nem sikerült, de most bízik benne, hogy elérik céljukat, mert szerinte a futballista igazi példakép lehet a fiatal labdarúgóknak.  • Hírek
  • Hírek