Simon, Szimonetta
1 °C
15 °C

Spori, ez már tényleg a vb-döntő?

2014.07.17. 14:56

Christoph Kramer, a német válogatott középpályása a játékvezetőtől kérdezte meg, hogy a döntőben játszik-e, miután erős ütést kapott a fejére a brazíliai futball-világbajnokság fináléjában - írja az MTI.

A mérkőzést vezető olasz Nicola Rizzoli szerint Kramer nagyon zavarodott volt, miután az Argentína ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés 17. percében ütközött Ezequiel Garayjal: "Nem sokkal az ütközés után azt kérdezte tőlem, spori, ez a döntő?" - nyilatkozta Rizzoli a Gazzetta dello Sport napilapnak.

A bíró elmondta, először azt hitte, a 23 éves játékos tréfál, ám amikor Kramer másodszor is rákérdezett, hogy tényleg a fináléban játszik-e, igennel válaszolt. "Erre ennyit mondott, köszönöm, fontos volt, hogy tudjam ezt."

Rizzoli jelezte a németek középpályásának, Bastian Schweinsteigernek, hogy Kramerrel nincs minden rendben, a játékos mégis további 14 percig a pályán maradt, amíg Joachim Löw szövetségi kapitány be nem cserélte helyette Andre Schürrlét. Kramert a cserénél ketten támogatták le a gyepről.

Rizzoli kitért arra is, miért nem mutatta fel a második sárga lapot Sergio Agüerónak, akinek az ütése után felszakadt Schweinsteiger arcbőre.

"Nem láttam szándékosnak a mozdulatot, ezért nem adtam lapot. Lehet, hogy rosszul döntöttem" - mondta a 42 éves játékvezető, majd beszélt arról az esetről is, amikor a német kapus, Manuel Neuer a labdával együtt letarolta Gonzalo Higuaint is.

"Hibáztam, amiért a németek javára ítéltem kifelé szabadrúgást, mert nem történt semmi. De miért lett volna büntető? Neuer a labdát ütötte el előbb, csak aztán ért a csatárhoz" - indokolta döntését Rizzoli.