Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Luis Enrique új posztot szán Messinek

2014.07.19. 12:48

A katalán Sport szerint Luis Enrique, a Barelona nyáron kinevezett új vezetőedzője teljesen új szerepet szánna Lionel Messinek, a csapat argentin játékosának a következő szezonban, ugyanis alapjaiban rendezné át a támadójátékot.

Luis Enriquének lesz lehetősége a variálásra, hiszen a Neymar-Messi-Luis Suárez hármas a világ egyik legjobb támadósora lesz, ám az edző kicsit megbontaná az eddigi 4-3-3-as felállást és Messit visszább húzná a jobb szélről (no meg középről, ahol szintén sokat játszott), hogy a lehető legtöbbet hozza ki a brazilból és az uruguayiból. Szerkezetileg persze továbbra is 4-3-3 maradna, de a támadóknál és a középpályán is két háromszög jönne létre a Sport értesülései szerint.

A lap szerint egyébként Tito Vilanova is sokat vitázott edzőivel arról, hogy változtassanak-e Messi helyén a csapatban, ám Luis Enrique érkezésével ez most megtörténhet. Ezzel együtt az argentin Javier Mascherano is visszatérhetne a középpályára a védelemből, miután a világbajnokságon ismét megmutatta, szűrőként továbbra is a világ egyik legjobbja. Xavi távozása miatt persze erre lesz is lehetősége a spanyol edzőnek. Már ha Xavi egyáltalán megy, ha marad, még több lehetősége lesz a trénernek.

Ebbe a rendszerbe kell majd valahogy beilleszteni még a szintén idén érkezett Ivan Rakiticet, illetve a kolumbiai Juan Cuadradót, akit nagyon szeretnének megszerezni a Fiorentinából.  • Vennék
  • Hírek