Hedvig
4 °C
15 °C
141 852 szavazat
204 873 szavazat

Ütötték-rúgták az izraeli futballistákat a pályán

2014.07.24. 10:26

Az izraeli Maccabi Haifa a francia Lille-lel játszott felkészülési mérkőzést szerda este Ausztriában, de a találkozót félbe kellett szakítani a 84. percben 2-0-s francia vezetésnél, amikor egy palesztin zászlókat lengető csoport berohant a pályára.

A férfiak rátámadtak a Haifa-játékosaira, volt olyan, akit mellbe rúgtak, az izraeli csapat edzője, Alekszandr Sztojanevics rohant be, hogy megvédje futballistáit, a helyszíni beszámolók szerint az egyik verekedőt ő ütötte ki.

A tüntetők és a futballisták verekedtek egy darabig, mire a biztonságiak és a rendőrök rendet tettek, senki nem sérült meg komolyabban. A pályára rohanó verekedők állítólag török származásúak. 

Maccabi Haifa - Lille friendly game interrupted by supporters!

Tizenhatodik napja tart a július elején kezdődött izraeli offenzíva a Gázai övezetben, a fegyveres konfliktusban a legfrissebb hírek szerint hétszáz palesztin vesztette életét, és harmincnégy izraeli halt meg. 

Sepp Blatter FIFA-elnök kedden találkozott a palesztin futballszövetség elnökével, a találkozó után közleményt adtak ki, hogy remélik, a béke hamarosan helyre állhat a térségben, és a futball újra összekötheti egymással az embereket.