Emma
-2 °C
6 °C

Az unalmas Pápa legyőzte a rossz Fradit

2014.08.03. 18:35

A Lombard Pápa 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a magyar futballbajnokság második fordulójában. Erről a meccsről sokat nehéz elmondani, annyit talán mégis, hogy minden benne volt, ami a mai magyar bajnokság színvonalát jellemzi.

A Pápa eleve úgy lépett pályára, hogy esze ágában sem volt támadni, öt, néha hat védővel védekezet. A Fradiban szikráját sem lehetett felfedezni a kreatívításnak. Minden áron középen, a betömörülő hazaiak között akarták bevinni a labdát, de erre esély sem volt. Még Gera Zoltán trükkjei sem jöttek be, Böde Dánielt meg volt, hogy hárman őrizték.  

A 62. percben jött a meccs egyetlen gólja, az sem mindennapi, több mint vicces körülmények között esett. Csizmadia adta be a jobb oldalról, a hatalmas termetű Popin csúszott labdára, Dibusz kapus meg úgy megijedt a felé csapódó labdától, hogy testéről az a kapuba pattant.

Az unalom a góltól sem szakadt meg, a Fradi ötlettelen, elképzelés nélküli játéka abszolút vereségre volt ítélve. Egyetlen ziccert, nagy lövést, váratlan cselt, szélen vezetett lendületes támadást sem tudott bemutatni. Így pedig még a magyar NB I.-ben sem lehet meccset nyerni.

Jól kezdte a Fradi a bajnokságot, és már Thomas Doll is magabiztosabban nyilatkozott az egyre jobban összeérő csapatáról, amelyből semmi nem látszott ezen a meccsen. A Pápa szörnyű játékkal kezdett, viszont legalább ők ugyanígy folytatták, igaz ez most három pontot ért. Ebben a bajnokságban valóban minden megtörténhet. 

OTP Bank Liga, 2. forduló

Lombard Pápa FC-Ferencváros 1-0 (0-0)

Pápa, 3500 néző, v.: Fábián

gólszerző: Popin (62.)

sárga lap: Popin (30.), Sluka (39.), illetve Gyömbér (65.), Csilus Á. (75.)

Pápa: Szűcs L. – Jagodics B., Tóth G., Csizmadia, Frizoni (Faggyas, 55.) – Sluka, Bogunovic, Csilus T., Zulevs – Kenesei (Waltner, 70.), Popin (Nagy T., 83.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Mateos, Nalepa (Csilus Á., 71.), Bosnjak - Busai (Ugrai, 80.), Gyömbér, Kukuruzovic (Nagy D., a szünetben) - Gera - Lauth, Böde