Taksony
-2 °C
3 °C

Van Gaal még időben kirúgja a játékosokat

2014.08.04. 10:52

A Manchester United négy mérkőzésből négyet nyert az amerikai túráján, az új edző, Louis van Gaal ennek alapján hozza meg a döntését, hogy kikre van szüksége a szezonban. Hamarosan ezt minden játékosával közli.

A Los Angeles Galaxy, az Internazionale, a Roma és a Real Madrid ellen Van Gaal az utazó keret mind a 26 játékosát pályára küldte - ahogy a világbajnokságon a hollandokkal -, így pontosabb képet kapott, melyikük mire képes. Mikor a holland edző megérkezett új csapatához, több brit lap is arról írt, valószínűleg a fél csapatot kivágja, hogy megfelelő szerkezetű Uniteddel kezdje a szezont. Kagava Sindzsi, Marouane Fellaini, Javier Hernandez és Wilfried Zaha neve már akkor is felmerült, és könnyen lehet, hogy távozniuk kell a csapattól.

„Meghozom a döntésemet ezután a túra után, hiszen mindenkinek adtam lehetőséget, és már többet is tudok róluk, mint korábban. Ugyanakkor még kicsit korai is döntést hozni, de a futballban dönteni kell, mert minden játékosnak, akiken látom, hogy nem képesek magas szinten játszani, esélyt adok arra, hogy eligazoljanak. Időben kell szólnom nekik. Augusztus 31-e már túl késő, ezért kell a túra után közölnöm nekik, és nem a sajtónak" – mondta Van Gaal.

A holland már eddig is keményen fogta a játékosokat, akiknek nem volt megelegédve a fizika formájával, el sem vitte. Így Angliában készült Robin van Persie, Adnan Januzaj és Fellaini is, hozzájuk Marcel Bout edzőt is hazaküldte.

Van Gaal a négymeccses győzelmi széria után ugyanakkor le is volt nyűgözve, és azt mondta, talán a csapatnak nincs is szüksége új igazolásokra.