Angelika
-3 °C
3 °C

Százmilliókat bukott a DVSC kiállításokkal

2014.08.07. 09:12

A Debrecen hiába vezetett a keddi BL-selejtezőn a fehérorosz BATE Boriszov ellen, a francia Selim Bouadla még az első félidőben összeszedett két sárgát és kiállíttatta magát, ezután pedig a hazai csapat lassan felőrölte a magyar csapatot, és 3-1-gyel továbbjutott.

A Blikk összeállításából kiderült, a Debrecen nem először bukott piros lap miatt európai kupa selejtezőjében az utóbbi években.  Még 2012 augusztusában a BATE elleni BL-selejtezőn Nikolov Balázs kapott hat perc alatt két sárga lapot, a fehéroroszok 2-0-ra nyertek és továbbjutottak.

Két héttel később az Európa Liga playoffkörének első meccsén, a Bruges ellen gól nélküli állásnál a hondurasi Luis Ramost állította ki a játékvezető, ezután a belgák 3-0-ra győztek. A visszavágón Rezes Lászlónak kellett az első félidőben, 1-1-nél elhagynia a pályát. A DVSC összeomlott és 4-1-es vereséget szenvedett. Azóta már egyikük sem futballozik a csapatnál. 

Tavaly az EL-ben hiába vezettek 2-1-re a debreceniek a Strömsgodset ellen Norvégiában, Bódi Ádám negyedóra alatt összeszedett két sárga lapja után a norvég csapat egyenlített. Igaz, nem ezen múlt, mert a visszavágón 3-0-ra ütötték ki a Debrecent, így megint maradt a kiesés. 

A keddi vereség után már biztosan nem lesz BL-csoportkörös a Debrecen, a részvételért járó sokmilliós prémium sem jön össze. Kondás Elemér Bouadla pirosáról azt mondta, "a kiállítás befolyásolta a meccset. Bouadlát megviselte a piros lap, de nem lehet egyetlen játékos nyakába varrni a vereséget. Van házirendünk, a kiállítás kapcsán is ennek előírásait követjük."

A Debrecen az Európa Ligában még játszhat a csoportkörért, de nem lesz könnyű dolga, az Intert, a Tottenhamet és a Lyont is kaphatja akár. A sorsolás pénteken lesz.