Katalin
-2 °C
3 °C

Szezon közben edzőmeccset játszani? Normális?

2014.08.12. 10:43

A Paris Saint-Germain már pénteken megkezdte a 2014-15-ös szezonját (a Reims ellen 2-2-vel), így nem tudni, mi szükségük volt arra, hogy hétfőn felkészülési meccset játsszanak a Napolival, ráadásul Nápolyban. A mérkőzésen lényegében minden sztárjuk pályára lépett, Edinson Cavani és Zlatan Ibrahimovic például 1-1 félidőt kapott. Nem is múlt el komoly veszteség nélkül a 90 perc.

Thiago Silvát már negyedóra után le kellett cserélni, a brazil védő egy sarkazás után a combjához kapott. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire súlyos a sérülése, de a tavalyi szezon végén például Diego Costát és Cristiano Ronaldót is több mint egy hónapig hátráltatta a húzódás a combjában, ráadásul a rásérülés veszélye is elég nagy az ilyen esetekben.

Thiago Silva sérülése a Napoli ellen

Ha több hetet kell kihagynia Thiago Silvának, nehéz helyzetben lesz, hiszen nem zárta valami remek formában a világbajnokságot, a hosszabb kihagyás után pedig még nehezebb lesz majd visszanyernie csúcsformáját. Amíg hiányzik – a legfrissebb hírek szerint 6 hetet kell kihagynia –, a PSG vélhetően Marquinhosszal pótolja majd David Luiz mellett a védelemben.

Magán a meccsen a Napoli szerzett vezetést a második félidő elején Gonzalo Higuain góljával, de hamar érkezett a válasz Zlatan Ibrahimovictól, míg a győztes gólt Javier Pastore lőtte a 77. percben, így nyert a PSG 2-1-re.

Napoli-PSG 1-2